Fire in Cairo na mini turneji u Srbiji

Zagrebačka četvorka Fire in Cairo predstojećeg vikenda dolazi na dvodnevnu turneju u Srbiju u sklopu promocije albuma prvenca istoimenog naziva. Tom prilikom hrvatski sastav gostovaće u Beogradu 18. oktobra u klubu Knap i 19. oktobra u Omladinskom centru u Zaječaru.

Momci su na proleće objavili svoj prvi album i pobrali odlične recenzije od strane kritike, a ubrzo nakon toga su na promociji albuma do vrha napunili zagrebački klub KSET, te ga zapalili. Svrstavanjem u žanr ih je možda najbolje opisao Dubravko Jagatić u svom osvrtu na album: Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena u posljednjih 20ak godina, zagrebačka četvorka Fire in Cairo je uspjela upiti i dodati autorski potpis.

Najbolje se mogu definisati i kao integralna mešavina prljave punkgrunge vrtoglavice s jedne strane i post-rock wave uz eksperimentalnu synthpop psihodeličnost bez straha da zanjišu i baladom.

Fire in Cairo je već svirao po državama srednje i jugoistočne Evrope, pa tako ova turneja nije prvi put da dolaze u Srbiju, a poslednji put smo ih slušali na prošlogodišnjem EXIT-u.

Karte za beogradski koncert možete kupiti u Yugovinyl-u, po ceni od 400 dinara, a ista cena karte važi i na veče koncerta.