Fever Ray i Sevdaliza pokreću EXIT Freedom zvukom 21. veka!

Dugačku art-pop liniju umetnika koji na EXIT dolaze svake godine još od osnivanja, ovog leta na najbolji način nastaviće dve senzacionalne autorke koje na Petrovaradinsku tvrđavu donose izuzetno savremen umetnički izraz. Prva je apsolutna ikona muzičke scene 21. veka Karin Dreijer poznata i kao Fever Ray. Karin na tvrđavu dolazi na vrhuncu karijere, sa hedlajnerskim pozicijama najznačajnijh festivala ovog leta, kao što su Primavera ili Melt! koji ju je izdvojio među tri glavna hedlajnera festivala zajedno sa Florence + The Machine i The xx.

Takođe sa bendom, uz jedinstven i veoma vizuelan nastup, na ovogodišnji EXIT dolazi još jedna izrazito aktuelna avangardna pop zvezda i trenutno vodeća trip-hop umetnica Sevdaliza. Aktuleni album ISON, te sjajni nastupi i upečatljivi spotovi iransku umetnicu lansirali su na pozornice vodećih svetskih festivala.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najboljih svetskih,
regionalnih i domaćih muzičkih zvezda kao što su Ziggy Marley, Alice Merton, Richie Hawtin, Adam Beyer B2B IDA Engber, Dog Eat Dog, Asphyx, Grave Digger i mnoge, mnoge druge.

Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org [1], kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji, pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

Fever Ray