Festival epske fantastike u Domu omladine Beograda

Naredno izdanje Festivala epske fantastike biće održano u subotu, 20. maja, u Domu omladine Beograda.

Konvencija se sastoji iz dva dela: tribinskog i turnirskog (društvene igre). U okviru tribinskog dela biće održane različite tribine, u okviru kojih će se razgovarati o aktuelnim serijama, video igrama, piscima, knjigama i filmovima koji su povezani sa epskom fantastikom.

U turnirskom delu konvencije, prisutni posetioci će imati priliku da učestvuju u velikom turniru u Katanu, u okviru kog će se takmičiti 60 igrača, a prijave za isti mogu se izvršiti u Klubu C22. Osim toga, na festivalu će se takođe igrati igra Dungeons and Dragons, za koju takođe postoji ograničen broj timova i igrača. Prijave za učestvovanje u ovoj igri na festivalu takođe se mogu izvršiti u Klubu C22, kao i igra Magic the Gathering, za koju će biti obezbeđeno više stolova, te formalna prijava igrača i timova nije potrebna.

Tribinski deo konvencije biće održan u bioskopskoj sali Doma omladine Beograda, a tribine koje će biti održane su Warcraft tribina: Horda vs. Alijansa, Igra Prestola ‘Zavere i spletke pred sezonu 7’, J.R.R. Tolkien biografija, Velike bitke u Silmarilionu, kao i tribina posvećena našim piscima epske fantastike i njihovim knjigama, na kojoj će Miloš Petković, Ivan Brnaković, Dimitrije Stevanović i Nebojša Petković govoriti o svojim najnovijim knjigama.

Početak festivala zakazan je za 14 časova. Cena ulaznica za festival iznosi 200 dinara.

img_6955-copy