Eyesburn, Goblini i Zoster u martu u Hali sportova

Poslednji, četvrti dan Kontakt konferencije čije je treće izdanje planirano od 20. do 23. marta, obeležiće koncert u Hali sportova Ranko Žeravica, u vidu kombinacije bendova kakva do sada nije viđena. Te večeri će nastupiti Eyesburn, Goblini i Zoster.

Dvadeset godina od našeg prvog velikog koncerta u Beogradu. Šta kažete da proslavimo? Nastali davne 1994. godine u Beogradu, za sobom imaju 8 albuma i gomilu svirki od kojih su mnoge održane sa sastavom Soulfly. Godine 2002. bili su predgrupa legendarnom Li Skreč Periju, a poslednji put ujedinjene moguće ih je bilo videti na Zaječarskoj gitarijadi 2016. godine. Eyesburn u originalnoj postavi ovogodišnjim koncertom obeležava dvadeset godina od prvog velikog beogradskog koncerta!

Deca iz komšiluka, Goblini, poznati i kao šabački pankeri, su bend osnovan 1992. godine u Šapcu. Za sobom imaju pet studijskih albuma i ozbiljan broj održanih koncerata. Čudna, ali upečatljiva pojava na njihovim svirkama је masа ljudi koji su došli jer su čuli da će biti dobrih šutki.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine u Mostaru. Naziv nastaje nakon što je Mario prebolеo herpes zoster, virus koji živi u ljudskom telu, a prilikom pada imuniteta, manifestuje se na koži u vidu osipa i vremenom se širi. Kako navode, bend je simbolično nastao kao posledica pada imuniteta društva. Iza sebe imaju četiri studijska albuma koja se mogu podeliti u dve faze – prema zvuku i poetici.

Ulaznice za parter, po promo ceni od 900 dinara su dostupne od ponedeljka, 17. decembra na prodajnim mestima Eventim Serbia, DD Tickets i u Šikarici.

IMG_3490