Exitov dvadeseti rođendan: Robin Schulz, Boris Brejcha, Amelie Lens i Paul Kalkbrenner predvode masivan prvi talas sa više od 40 izvođača

Ovogodišnje izdanje Exit festivala je, kako je ranije najavljeno, odloženo za avgust, a sada znamo i neke od glavnih izvođača. Da će Petrovaradinska tvrđava ovog leta biti muzički centar sveta, potvrđuju i strani mediji koji su ovogodišnje izdanje Exit festivala već prozvali istorijskim. Velika proslava dvadesetog rođendana dvostrukog festivalskog šampiona Evrope, donosi u prvoj od nekoliko objava više od 40 globalnih i regionalnih zvezda čijim će ekskluzivnim nastupima ovog leta, od 13. do 16. avgusta svedočiti cela planeta.

Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee i Ofenbach predvode moćan program superzvezda koji su svoj put do Novog Sada potvrdili oduševljeni činjenicom da je Exit ponovo pronašao izlaz i postao najveća festivalska vest godine.

Nakon što je u prethodnim godinama oduševio publiku na najvažnijim festivalskim binama širom planete, premijerno na glavnu binu Exit-a stiže čuveni Robin Schulz, koga će pratiti zvezdani hitmejkeri Burak Yeter, DJ Regard, Ofenbach, kao i tvorci drum’n’bass-a i prvi Exit-ovi hedlajneri sa samih početaka festivala sklopljeni u ekskluzivan back2back set, Roni Size i LTJ Bukem potpomognuti Dynamite MC-jem, jednim od rezidenata Glavne bine. Na mts Dance Arenu i ove godine dolaze gotovo sva najvažnija imena globalne elektronske scene koja predvode dve najveće techno umetnice današnjice, Nina Kraviz i Amelie Lens, kao i vodeći svetski producent poznat po stadionskim nastupima za desetine hiljada ljudi, Paul Kalkbrenner. Uz njih tu su i superpopularni Boris BrejchaBlack Coffee i Meduza, najuzbudljiviji DJ tandemi današnjice Tale of US i Artbat i ekskluzivni b2b dueti, specijalno za Exit-ov dvadeseti rođendan, Denis Sulta b2b DJ Tennis, te Dax J b2b Kobosil. NSNS bina predstaviće impresivnu postavu koju čine 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann te VTSS i SPFDJ u posebnom back 2 back setu.

Baš kao i na prvom Exit-u, fanovi iz celog regiona spojiće se nakon izolacije uz dobro poznata imena kao što su Laibach i Obojeni program koji će ovom prilikom obeležiti i 40 godina svog rada, Massimo, GobliniBuč KesidiMarko Nastić, Dejan Milićević, Insolate i mnogi drugi.

Ovogodišnji Exit centralna je tema svetske muzičke industrije, čiji glavni akteri festival nazivaju svetlom na kraju tunela. U avgustu će tako biti otvoreno najmanje 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave, uz smanjen ukupno predviđeni broj posetilaca, kojima će dostupno biti preko 90% od uobičajene površine festivala. U prodaju su se vratile i četvorodnevne ulaznice sa popustom od 40% po ceni od 6490 dinara, a nakon restarta prodaje interesovanje je ogromno i trenutno je dostupna svega četvrtina smanjenog kapaciteta ulaznica. Uz ovaj talas izvođača, već od srede 17. juna, stiže i omiljena akcija Exit fanova 4+1, koja se svake godine izuzetno brzo rasproda, a popularnost duguje činjenici da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon.