Drugo izdanje Death Squad Fest-a krajem novembra u Božidarcu

Drugo izdanje Death Squad Fest-a biće održano u beogradskom klubu Božidarac u petak, 29. novembra, a najavljeni su bendovi Rapidforce, Skore, Garlic, Xsus i Kobold.

Death Squad Fest, festival metal muzike, održan je prvi put prošle godine u klubu Elektropionir, a ovogodišnje izdanje se već seli u veći prostor – Božidarac. Na binu ovog vračarskog kluba kročiće pet bendova.

Rapidforce je dobro poznati beogradski sastav koji svira death/groove metal muziku i važe za jedan od najistrajnijih domaćih metal bendova. Postoje već 29 godina i imaju dva albuma i jedno EP izdanje.

Bend Skore dolazi nam iz Mađarske i već više od deset godina sviraju ozbiljan alternative/progressive metal. Nastup na Death Squad Fest-u će takođe biti i njihov prvi nastup u Srbiji.

Garlic je zrenjaninski gothic metal bend osnovan 2006. godine. Karakteriše ih ženski vokal i do sada imaju jedno izdanje – debi album iz 2016. godine.

Xsus je beogradski bend koji se ponovo okupio nakon skoro 20 godina i sebe karakterišu kao progressive death/fusion metal bend. Njihova misija je stvaranje muzike pod uticajem raznih žanrova i izvođača i u te svrhe se oslanjaju samo na svoj talenat. Trenutno pišu svoj prvi album.

Kobold je aktuelni speed/thrash metal trio iz Beograda i jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj sceni. Iza sebe već imaju dva studijska i jedan live album, kao i jedno EP izdanje. Trenutno promovišu svoj novi album Masterpace koji je izašao pre nekoliko meseci.

Cena ulaznice je 300 dinara, a u periodu od 20 do 20:30 časova na dan koncerta je možete nabaviti po akcijskoj ceni od 200 dinara. Početak događaja je zakazan za 20 časova.