Drugi HITH fest sredinom februara u URMUS-u

Drugo izdanje HITH festivala biće održano od 15. do 17. februara u Udruženju rok muzičara Srbije. Za tri dana festivala nastupiće ukupno 9 bendova.

U cilju promocije rokenrola i oživljavanja domaće scene, URMUS je osmislio i već drugi put realizuje još jedan način da pomogne bendovima i ljubiteljima dobrog zvuka da se bolje upoznaju! I ovog februara, na Sretenje, drugi put će se u ovom prostoru održati HITH fest.

Osim beogradskih bendova, na sceni URMUS-a naći će se i bendovi iz drugih gradova Srbije, ali i iz inostranstva. Ideja HITH festivala je stvaranje mogućnosti da beogradska publika čuje gradske bendove koje inače nema priliku toliko često da čuje, uklopljene sa bendovima van grada i države, kaže Luka Rašković, organizator festivala i dodaje: Time želimo da stavimo svima do znanja da alternativna scena nema granice, a prestonica scene će, na tri večeri, biti Udruženje rok muzičara Srbije.

Prvog dana festivala nastupiće hardcore punk/metalcore bend iz Zrenjanina Overdrive, beogradski punk oi bend Kamene kare, kao i novi beogradski bend garažnog stila sa modernim prizvukom Lem Jem. Drugog dana festivala na bini će se naći užički hardcore bend Brat, beogradski alternativni garažni rok bend Vrane kamene i mladi beogradski blues rock/hard rock trio Veto. Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 17. februara, nastupiće stoner/groove rock bend iz Zagreba She Loves Pablohardcore/punk/oi bend iz Vrbasa Muzika poludelih i beogradski rokenrol pank bend Bednici.

Ulaznice po ceni od 200 dinara svake večeri možete kupiti na ulazu u klub.

IMG_8512