Drugi Heart Rock Fest u subotu u Vrbasu!

Desetog avgusta tekuće godine biće održan drugi po redu Heart Rock Fest, na nepromenjenoj lokaciji – Gradskom stadionu u Vrbasu. Na ovogodišnjem izdanju nastupiće Ničim izazvanS.A.R.S.Neverne bebeDejan CukićVeliki prezir Majdan.

Jedan od bendova koji će nastupati u Vrbasu i koji je ujedno i inicijator festivala je bend Ničim izazvan. Ovaj devetočlani bend oformljen je 2011. godine i od tada beleži velike uspehe na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Njihov prvi singl O tebi, snimljen 2012. godine, stekao je ogromnu popularnost kod publike zahvaljući čemu je ova numera bila rangirana na prvom mestu mnogih radio i televizijskih top lista. Nakon nje, usledile su veoma popularne pesme poput Bilo gde, Da li želiš i Trideset. Tokom aprila 2014. se konačno rodio i album prvenac nazvan Ničim izazvan. Poslednji album za sada, nazvan Aurora, Ničim izazvan je objavio ove godine.

Pored ovog benda, imaćemo priliku da slušamo grupu Sveže amputirana ruka Satriania, skraćenog naziva S.A.R.S., čija je muzika  svojevrsna kombinacija popa, roka, regea, hip-hopa i bluza sa elementima tradicionalnog srpskog folka. Iza sebe već imaju sedam albuma, a pesmom Veruj mi najavili su novi album Glava. Poznati su po pesmama Lutka, Buđav lebac, Perspektiva, Ratujemo ti i ja, i još mnogim drugim na koje mnogobrojna pubika već deset godina odlično reaguje.

Bend Neverne bebe koji je za 25 godina rada održao više od dve hiljade koncerata, predstaviće se publici u Vrbasu svojim najvećim hitovima poput Uzmi boje, Kuća za spas, Priča o nama, Da ima nas i još mnogim drugim.

Jedan od veterana rok scene Dejan Cukić će nastupiti sa svojom grupom Spori ritam bendDejan Cukić nakon 11 godina sprema studijski album pod nazivom Ulica bez brojeva. Objavljivanje albuma je najavljeno za septembar, a pre nešto više od mesec dana objavljen je spot za pesmu Pamet u glavu.

Još jedan popularan bend iz Vrbasa će svirati za svoje sugrađane i goste. U pitanju je bend Veliki prezir koji već 25 godina svira savremenu rok muziku koju prate emotivni tekstovi, a iza sebe imaju četiri studijska albuma: Veliki prezir, BrazdeRuka bez povratka Nikadjekraj.

U Vrbas dolaze i Nišlije, bend Majdan koji je nastao pre 2 godine. Njihova muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova. Bend je do sada zabeležio zavidan broj nastupa svuda po Srbiji, a istim tempom planiraju da nastave i širom regiona. Debi album Minimum sličnosti, minimum razlike, snimili su u beogradskom studiju Devotion, a isti je kasnije objavljen u digitalnom i CD formatu za izdavačku kuću Metropolis Music iz Beograda.  Ove godine su imali i zapažen nastup na Beoviziji, gde su se predstavili pesmom Budim te.

Karte za ovaj jednodnevni festival možete kupiti u pretprodaji po ceni od 500 dinara u Vrbasu, u Kancelariji za mlade i Mansarda kafe-u, a u Kuli u Sport Stars kafe-u i Brothers pab-u. Od 1. avgusta cena ulaznice će iznositi 600 dinara i biće moguća kupovina karte na ulazu, na dan festivala.

IMG_7860