Druga Punk parada u subotu u Požegi

Nakon prve prošlogodišnje pank manifestacije, u Požegi će u subotu, 18. avgusta, biti održana druga po redu Punk parada. Mesto održavanja je bašta Kluba mladih, a na ovogodišnjoj paradi učestvuju bendovi Atheist rap, Gužva u 16-ercu, Keni nije mrtav i U prolazu.

Sastav Atheist Rap osnovan je davne 1989. godine. Prepoznatljiv je po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima. Tokom dugogodišnje karijere, objavio je šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom 20. rođendana. Poznati su po hitovima Wartburg LimuzinaBlue TrabantORA je pravi način daGodina kultureFatamorganaZapadna EvropaPritilendNe bi bilo ferMomci se vraćaju u grad i mnogim drugim. Ponovo su u studiju, pripremaju materijal za novo vinilno izdanje čije se objavljivanje očekuje tokom ove godine.

Gužva u 16-ercu je bend koji je godinama unazad izuzetno dobro primljen u Srbiji, a status miljenka ovdašnje publike su zaslužili odličnim nastupima na festivalima i na samostalnim klupskim svirkama. Oni su poslednjih godina jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a krajem 2015. godine su nastupali u Irskoj, Nemačkoj i Austriji.

Bend Keni nije mrtav je oformljen prošlog leta u Kruševcu. Nasuprot stereotipima jednog pank benda, KNM baš i ne obiluje socijalno angažovanim tekstovima koji bi se uvrteli u glavu nekom novopečenom buntovniku koji sebe etiketira verovatno iz pomodarstva. Prostor za probe je sve tesnije nastanjen tekstovima prožetim detaljnim preispitivanjima, ukazivanjem na lične nedostatke i ciljeve, kao i impresijama i emotivnim rasplinućima koja po autoru tekstova zaslužuju mesto na repertoaru.

U prolazu je mladi užički pank bend koji garantuje da će publiku izuti iz martinki i dobro zagrejati i pokazati da Užice polako postaje opasna hardkor pank prestonica.

Ulaz je besplatan, a početak je zakazan za 21 čas.

IMG_6123