Dr Nele Karajlić krajem maja na Tašmajdanu

Dr Nele Karajlić je spektakularnim koncertom na Belgrade Beer festu najavio povratak na muzičku scenu, a svoj prvi veliki samostalni koncert u Beogradu održaće 25. maja na stadionu Tašmajdan.

Ovo će biti sjajna prilika da poštovaoci njegovog višedecenijskog stvaralaštva u različitim sferama umetnosti pođu sa Neletom na muzičko putovanje kroz vreme, na kome će predstaviti sve što je radio sa Zabranjenim pušenjem, The No Smoking Orchestrom, ali i svoje nove pesme koje nastavljaju tamo gde je Nele stao pre 20 godina. Puno mladih ljudi voli i zna Neletove pesme, ali nisu imali priliku da prisustvuju njegovim koncertima i osete neverovatnu energiju njegovog performansa.

Nele Karajlić je jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije, jedan od simbola osamdesetih, one decenije koju smatramo zlatnim dobom jugoslovenskog rokenrola. Ali on nije muzejski eksponat, nego čovek koji i danas ima mnogo toga da kaže i koji to radi isto kao osamdesetih: zabavno, pametno, sa duhom, ponekad dirljivo, ističe Ivan Ivačković, rok kritičar i publicista. Gledao sam ga i letos na Bir festu. On je čovek nepobedive energije, pravi, punokrvni predstavnik retke i dragocene discipline koju zovemo plemenita zabava. Siguran sam da će i njegov koncert na Tašu biti veče za pamćenje, dodaje Ivačković.

Zavisno od zone, u pretprodaji koja traje do 1. marta, ulaznice možete kupiti po ceni od 800, 1000 i 1250 dinara, a cena ulaznice u VIP zoni je 2900 dinara. Ulaznice možete nabaviti putem prodajne mreže Ticketvision-a.

IMG_3064