Don Antonio premijerno u Jagodini, Novom Sadu i Beogradu

Antonio Gramentijeri, jedan je od najcenjenijih muzičkih producenata i gitarista nove italijanske scene, sa svojim novim projektom Don Antonio nastupiće 16. marta ove godine u beogradskom klubu Dorćol Platz u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com. Pored koncerta u Beogradu i regiji, Don Antonio će nastupiti 11. marta u Gimnaziji Svetozar Marković u Jagodini, kao i 15. marta u Startit Community Bar-u u Novom Sadu.

Antonio Gramentijeri uspešno kombinuje sever i jug, bluz i džez atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku muziku i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

Don Antonio je nova avantura za Gramentijerija, nova ploča, novi bend, novi koncept. Album snimljen na Siciliji, konačno finalizovan u Romanji, veselo maše i ide u susret moru, ostavljajući kontinent iza svojih ramena i upućujući poslednji pogled Italiji i Evropi. Poziva na ples koji ukršta raznovrsne tipove folklora. Boji mediteranski identitet na način da je istovremeno sladak i gorak, romantičan i nemilosrdan, blizak i dalek. Zvuk savremene Italije uokviren je u grub ram. Neprekidna evolucija geografije koja gubi svoju tradicionalnu ravotežu ujedno stvarajući nove, parodoksalne i pomešane. Na ploči se nalaze romantične melodije koje odišu aromom juga, suze koje izaziva bluz, jadranski duhovi, filmski pejzaži, kreveti od cveća, lučki brodovi, misteriozni likovi i elegantne žene. Ljubav i bol putovanja, pronalaženja i odlaska.

Za beogradski koncert ulaznice možete kupiti po promotivnoj ceni od 600 dinara dok ne budu rasprodate ili do 5. marta na prodajnim mestima Eventim-a, GIGS TIX-a, DD Tickets-a i u FELIX Shop-u. Kada budu rasprodate promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 700 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 800 dinara.

SELEZIONE-20_RAP9050 small_preview