Doghouse proslavlja dvadesetogodišnjicu rada

Dve decenije aktivnosti na domaćoj alternativnoj sceni, beogradski punk-rock sastav Doghouse proslaviće koncertom 16. marta, u Klubu Doma omladine Beograda.

Doghouse je osnovan 1998. u Beogradu, s namerom da sviraju melodični punk poput: Bad Religion, Good Riddance, PTTB, Strung Out, Farside i njima sličnih. Bend u dva navrata snima dva demo snimka koji završavaju kao album Trax objavljen za Automatik Records, 2000. godine.
Usledili su mnogobrojni nastupi. Diskografija benda je tokom vremena postala bogatija za još četiri izdanja, 2 EP-a i 2 albuma.

U prve dve decenije bend je napravio pauzu dugu sedam godina, a koja se konačno prekida novembra 2013. rasprodatim koncertom u Domu omladine BeogradaDoghouse je sastav koji se ranije predstavio publici na festivalima kao što su EXIT, To Be Punk, Beer Fest, a novembra 2015. po prvi put u sklopu promocije povratničkog EP-a Dysfunction,  nastupaju u Zagrebu, Atini, Solunu, Volosu i Skoplju. Iste godine se  pojavljuju i  na brazilskoj kompilaciji We live in hell, gde predstavljaju Srbiju.

Godinu 2016. posvetili su radu na prvom albumu, posle 15 godina. Prošlog septembra, kao rezultat dobre saradnje, holandski Morning Wood Records objavljuje CD koji krasi 10 melodičnih, sjajno produciranih, pesama u preko 33 minuta muzike. Kako još uvek nije bilo klasične promocije ovog albuma, bend vas poziva na druženje kojim će obeležiti i dve decenije rada.

Početak proslave je zakazan za 21 čas, kada će di-džej imati priliku da zagreje publiku, dok će nastup benda početi sat vremena kasnije. Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti na ulazu u Klub, po ceni od 500 dinara.

IMG_6656-(Copy) (Copy)