Detour i Tiny Fighter otvaraju Indirekt Showcase festival

Hrvatski pop sastav Detour održaće svoj prvi solistički beogradski koncert, zajedno sa švedskim bendom Tiny Fighter, 2. oktobra, u klubu Elektropionir, te svojim nastupom označiti početak Indirekt Showcase Belgrade festivala.

Detour će u Beogradu na Indirekt festivalu održati svoj prvi samostalni koncert i promociju novog albuma Tourdetour. Detour na Indirekt stižu nakon najvećeg koncerta u karijeri održanog u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu prošle godine, ali i sjajnih rasprodatih koncerata u Tvornici kulture, Vintage Industrial baru i K.D. Vatroslav Lisinski s grupom Pavel, kao i festivalima Exit i Sea Star. 2019. godinu počinju sa dva Porina za Pop album godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom, a na novinarskoj muzičkoj nagradi Rock&Off odnose nagradu u Pop&off kategoriji.

Tiny Fighter su indie-pop band iz Švedske. 2017. godine Therese Karlsson i Tim Spelman formiraju bend koji brzo gradi reputaciju live senzacije zbog svog miksa pevljivog indi-popa sa mračnim temama i aranžmanima. Tiny Fighter su do sada objavili dva EP izdanja, Tell Me i live EP Loft Sessions – Live in New York koji je snimljen na američkoj turneji. Bend je do sad nastupao širom sveta, a neke od zemalja koje se ističu su Kanada, Amerika, Irska i Litvanija.

Indirekt Showcase festival održava se po peti put u Beogradu kao prvi Showcase festival u Srbiji. Festival će se na više lokacija u Beogradu održati od 2. do 4. oktobra. Tako nas koncerti očekuju u Domu omladine Beograda, klubovima Elektropionir, Knap i Sprat, dok će se specijalni DJ program odvijati u Yugovinilu.