Deseti To Be Punk. festival u Novom Sadu

Deseti To Be Punk. festival trajaće tri dana i održaće se u SKCNS Fabrika od 01. do 03. juna.

Najveće ime festivala svakako je kultni sastav GBH iz Birmingema koji se smatra predvodnikom druge generacije punka nazvane UK82. GBH neprekidno svira u gotovo neizmenjenom sastavu od svog početka i smatra se jednim od najuticajnijih svetskih punk imena. Pre pet godina ovaj bend svirao je na Exitu kada je publika bila oduševljena. Njihov nastup na To Be Punk festivalu biće održan u mnogo prisnijem prostoru, samim tim očekuje se i neuporedivo bolja atmosfera.

Još jedno veliko englesko ime takođe će nastupiti na ovogodišnjem To be Punku. Reč je o sjajnom Newtown Neurotics koji godišnje odsvira mali broj koncerata, te će njihov nastup u Novom Sadu biti jedinstvena prilika za brojne poklonike punk rock zvuka da vide ovaj sastav koji nikada ranije nije dolazio u ove krajeve.

Jedan od bendova koji u Novom Sadu među mlađom publikom ima status kultnog je i grčki melodični punk-rock sastav Despite Everything koji će takođe prvog vikenda juna meseca nastupiti u Fabrici.

Deseti To Be Punk. festival otvoriće sastavi School Bus, SNB, Exploding Head, Syndrome, Dishumanity i GBH. Drugog dana festivala nastupiće Tu ima zvuka, Zvončekova bilježnica, Despite Everything, DMT, S.U.S. i Newtown Neurotics, a poslednjeg dana publika će imati priliku da čuje sastave Lineout, GRAM, Slander, In Sane, Expectations, Ponor i Niyazov.

Trodnevne ulaznice dostupne su po ceni od 1.500 dinara na prodajnim mestima Gigstixa i u Mungosu. Cena ulaznica za četvrtak, 1. jun, u pretprodaji iznosi 800 dinara, dok če na ulazu biti 1000 dinara. vena karata za petak, 2. jun, iznosi 600 u pretprodaji, dok će na ulazu biti 800 dinara, a uaznice za subotu, 3. jun, koštaju 400 dinara i u pretrodaji i na ulazu u klub.

DSC_1186sss (Copy)