Decaying with the boys ove subote u DOB-u

U subotu, tačnije 6. oktobra, u Domu omladine Beograda održaće se još jedna prijateljska svirka, a tom prilikom nastupiće 5 bendova pod sloganom Decaying with the boys.

Treći put zaredom tradicija pod nazivom Decaying with the boys se nastavlja. Prvo izdanje ovog događaja bilo je osmišljeno kao proslava decenije postojanja benda Violent Chapter, a nastavlja se kao tradicija, koju bend planira da održava dokle god postoji.

Ovoga puta u pitanju su bendovi Ponor, Ground zero, Tea Break, Stvor i Violent Chapter.

Ponor je hardkor-pank bend iz Zagreba osnovan 2011. godine. Za sada, iza sebe imaju dva albuma, album iz 2013. godine koji nosi naziv Ovo je kraj i album izdat prošle godine pod nazivom Prah i Pepeo.

Ground zero je hardkor/metalkor bend iz Novog Sada. Oni sviraju donekle jedinstvenu kombinaciju modernog, melodičnog metalkora i mračnog hardkora, uz neke nagoveštaje uticaja i ponekih screamo bendova.

Tea Break je beogradski pank-rok sastav koji nastupa još od 2001. godine. Njihov pank-rok je prožet uticajima hardkora i metala, te to njihov stil čini jedinstvenim. Bend je kroz godine sakupio dobru bazu fanova, a njihove svirke su energične i njihov odnos sa publikom je čvrst.

Stvor je groove metal sastav, osnovan 2013. godine u Beogradu. Muziku koju sviraju karakterišu groove ritmovi, moćni rifovi i bas deonice i growl vokal, što se možda može svrstati u groove metal. Tematika tekstova je lično ludilo pojedinca u društvu kao i kritika istog.

Violent Chapter je beogradski hardkor/metalkor sastav, osnovan 2006. godine. Za sada iza sebe imaju 3 zvanična albuma i veoma su popularni među domaćom publikom, čemu ide u prilog to i da su oni još jednom domaćini ovog događaja.

Početak događaja zakazan je za 20 časova. Cena ulaznica iznosi 500 dinara i možete ih nabaviti na ulazu u Dom omladine Beograda.

41808186_10157768868632586_5729694403899949056_n