Darko Rundek na Tašmajdanu

Muzičar Darko Rundek povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma Apocalypso ponovo je okupio veliki bend za regionalnu turneju, koja počinje 15. juna koncertom na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Apocalypso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boksu sa nikad objavljenim snimcima Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa, za tu priliku, okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now, najavljuje Rundek.

Apocalypso Now je produkcijski zaokružen muzičko-scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom i svetlosnim efektima namenjen velikim scenama, sa više hiljada posetilaca. Apocalypso Now će predstaviti svu intimnost, lepotu i raskoš Rundekove muzike i poetike, koja je postala delom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola veka.

Tako je i za ove koncerte Rundek okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistkinje Ane Kovačić i večnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko mladih pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu, Mire Manojlovića (Cul-de-Sac) na udaraljkama i Janka Novoselića (TBF, Chui) na bubnjevima, do članova Cargo Trija Isabel i Duce Vranića.

Ulaznice za veliki beogradski koncert Darka Rundeka koštaju 1200 dinara, a dostupne su putem prodajne mreže mreže Eventim.

IMG_8457