Darko Rundek i Ekipa u Novom Sadu, Kragujevcu i Pančevu

Legendarni hrvatski muzičar Darko Rundek i Ekipa će, u sklopu svoje prolećne mini turneje održati koncerte u kragujevačkoj Čaurnici 19. aprila, te, narednog dana, 20. aprila, u SKC Fabrici u Novom Sadu i 22. aprila u Kulturnom centru Pančeva.

Provevši zimu uglavnom radno u studiju, Rundek i Ekipa sada dolaze uživo pred publiku u Kragujevcu, Novom Sadu i Pančevu sa nedavno objavljenim novim singlom Barbara iza sebe, koji je uhvatio dragocene trenutke zajedničkog muziciranja.

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustor, Darko Rundek se prvi put predstavio samostalno 1997. godine albumom Apokalipso, istinski kaleidoskop različitih stilova koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike. Velike Haustorove pesme poput Ene, Šejna ili Bi mog’o da mogu dostojno su nasledile Apokalipso, Grane smo na vjetru, Senor

Autor, pevač i gitarista Rundek je zatim objavio U širokom svijetu, iz 2000. godine, a za sledeći album, pod nazivom Ruke, objavljen 2002. godine, iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je 2006. godine snimio i Mhm a-ha ohyeah da-da , kao i žive albume Zagrebačka magla, iz 2004. i Live u Domu omladine, iz 2008. godine.

Uvek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu Rundek Cargo Trija, sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem, sa kojim je objavio Plavi avion,  i Mostove, pod okriljem izdavačke kuće Long Play, 2015. godine. Sada ponovo nastupa sa velikim pratećim bendom – Ekipom.

Naravno da nam je važna svaka reakcija publike. Koncert je događaj koji objedinjuje muzičare i publiku u nečem što ne pripada ni jednima ni drugima – kaže Darko Rundek.

Ulaznice za koncert u Kragujevcu biće dostupne u pretprodaji u Domu omladine Kragujevca i Dečijem pozorištu Kragujevca, po ceni od 1200 dinara. Za novosadski koncert karte su u pretprodaji po identičnoj ceni, dok će na dan koncerta, ukoliko ih bude, karta koštati 1500 dinara. Informaciji o ceni i prodaji ulaznica za koncert u Pančevu biće naknadno objavljene.

IMG_4443-(Copy) (Copy)