Čupavci i Šinobusi na sedmom Pozitivnom koncertu u Novom Sadu

Sedmi Pozitivan koncert u Novom Sadu biće održan na Svetski dan borbe protiv side, 1. decembra, u Shamrock baru. Već je poznato da je prvo ime koncerta bend Šinobusi, a sada im se pridružuju Čupavci.

Čupavci su pank rok grupa iz Siriga. Obeležavaju period odrastanja, te su u skoro istom sastavu punih 13 godina. Uspeli su da prevaziđu osnovnoškolski pubertet, tinejdžersku groznicu i adolescenciju. Sa sobom nose pozitivnu energiju proizvedenu svirkom i stvarima koje smatraju vrednijim od današnjeg škarta. Iza sebe imaju EP pod nazivom To sam ja, a trenutno rade na novim pesmama. Kao uvod za to, snimili su pesmu Put i time najavlili novi materijal.

Čupavci su trenutno deo projekta Muzička šaNSa koji sprovodi Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji i uz finansijsku podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

Pozitivan koncert organizuje Udruženje Prevent iz Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side u partnerstvu sa Udruženjem Remiks i Shamrock barom. Podršku realizaciji ovog projekta dala je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

U sklopu kamapanje tradicionalno će biti obezbeđeni novogodišnji paketići za decu koja žive sa HIV-om.

IMG_4984_edited