Chongi & The Smokers, The Filters i Stiff Buscemi u subotu u Soulpeddler-u

Bendovi Chongi & The Smokers, The Filters i Stiff Buscemi nastupiće u subotu, 20. aprila, u novosadskom Soulpeddler-u.

Chongi & The Smokers su garažni rock trio iz drugog najvećeg grada u Bugarskoj, i njihova priča je vrlo jednostavna. Lokalni heroj Nick Chongi je olimpijski skijaški trkač i ljubitelj kajt/surfa. Preostala dvojica Mingera and Chichi uživaju u klasičnom pljuganju i sviranju. Sve ukupno sport i rock & roll! Njihov zvuk karakterišu visokoenergetski rifovi provučeni kroz pop strukturu, a izvedba je standardna trio postavka gitara, bas, bubanj. Njihov debi album Out Of Tune biće objavljen tokom aprila.

The Filters je petočlani rock bend iz Beograda koji svoju muziku peva na engleskom jeziku. Do sada su objavili jedan EP, kao i singl Pretty girl, a pored nastupa u gradovima širom Srbije, od kojih se izdvaja Main Stage na Belgrade Beer Fest-u 2018. godine, u februaru 2019. su prvi put svirali preko granice i to u Sloveniji, gde su imali 2 svirke u klubovima u Ljubljani i u Izoli. Bend trenutno radi na pripremi spotova i prvog albuma.

Bend Stiff Buscemi je 2017. godine kroz seriju jam session-a počeo kao trojac u sastavu Dušan Prentović za bubnjevima, Petar Šćepanović na bas gitari i Ivan Krstić na gitari, da bi im se kasnije logičnim sledom okolnosti pridružio Branislav Božanić na gitari. Kroz jam session-e se došlo do materijala koji je svoju konkretniju formu dobio ulaskom Aleksandra Marina na poziciji vokala, keys-a i perkusija gde je bend počeo da eksperimentiše sa jazz i afrobeat elementima koji daju poseban šmek psihodeličnom desert sentimentu koji bend gaji. Trenutno rade na prvom EP-u.

Cena ulaznice za koncert iznosi 300 dinara i možete je nabaviti na ulazu u klub.

55526924_1031138333740887_2155724796887826432_o