Čađava gitarijada u subotu u Furuni

U subotu, 14. maja će u vršačkoj Čađavoj furuni održati gitarijada simboličnog naziva Čađava gitarijada.

Na Čađavoj gitarijadi nastupiće beogradski Stain, novosadski sastavi Short ReportsM.U.D.A. i lokalni bendovi Kamikaze i Zlotvori.

Stain je bend koji postoji od 2014. godine. Sastav je najpre mahom svirao hard rok i metal obrade a sada objavljuju singlove i promovišu ih live nastupima. Njihova muzika uvršćuje elemente hevi metala, sladža, stonera i progresivnog roka.

Short Reports su alternativni rock duo iz Novog Sada. Ovaj dvojac čine Nikolet Feher za bubnjevima i gitarista Nemanja Velimirović. Oni svoju muziku opisuju kao minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju manje je više.

Mutant Urban Dance Ansambl aka M.U.D.A. je tročlani muzički sastav iz Novog Sada koji je počeo sa radom 2014. godine. Trio neguje new wave/rock/funk/punk zvuk sa dve bas gitare i bubnjem. Ono što karakteriše ovaj bend su moćan ritam, zarazne bas deonice i minimalizam u lirici, što sam bend izdvaja iz uobičajenog muzičkog konteksta i daje na autentičnosti.

Zlotvori postoje relativno kratko, od februara 2021. godine, te za sobom još uvek nemaju zavidnu karijeru, ali bi izdvojili nastupe na beogradskom festivalu Samit nestvrstanih, i na vršačkom Wind Rock fest-u.
Ovi momci sviraju pank sa primesama death metala i sa catchy refrenima. Pored desetak autorskih pesama, na njihovom repertoaru neretko se nađe i koji kaver Misfitsa, ali i ostalih bendova koji su uticali na njihovo stvaralaštvo. Sastav čine braća Đukić, vokalista Kosta i bubnjar Đorđe, i braća Vemić, gitarista Novak i basista Matija.

Kamikaze za sobom imaju tek godinu dana života, a publici će svoje umeće po prvi put predstaviti, kako to i dolikuje, u svom rodnom gradu. Ekipu samoubica čine: Nikola Munjas (bubnjevi), Aleksandar Ivkov (bas), Filip Kirilov (solo gitara), Kosta Đukić (ritam gitara) i Kristian Petku (vokal). Sviraju pank sa primesama metala.

Početak događaja zakazan je za 20 časova.