Brkovi početkom juna u Nišu

Zagrebački sastav Brkovi nastupiće u u petak, 8 juna, u Nišu, u dvorištu Univerziteta. Biće ovo prvi samostalni koncert zagrebačkog benda u gradu na Nišavi, a nakon Zagreba i Beograda, očekuje se da ovo bude i njihov najveći samostalni nastup u dosadašnjoj karijeri.

Raduje me što ponovo nastupamo u Nišu. Ovo je naš drugi nastup u tom gradu. Opet u Banovini, ali ovaj put samostalno. U međuvremenu smo od ljudi dobili gomilu poruka i poziva za gostovanje i, eto, to se napokon ostvaruje. Obići ćemo neka stara mjesta u gradu, a nadam se upoznati i neka nova, poručuje frontmen Brkova  Shamso69.

Brkovi su nastali 2004. godine. Zasićeni satanizovanjem takozvane narodne muzike u medijima i uštogljenim podelama muzike na urbanu i neurbanu, petorica mladića pankerske orijentacije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno, sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritiska grudi. Zahvaljujući licemerju koje vlada u takozvanim urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istovremeno potajno uživa u njima, bend brzo ostvaruje uspeh. Svoju muziku nazivaju turbo punk folk wellness i spa, sumirajući tako sve elemente koje su u nju uneli, kao i one koje su stvorili.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 800 dinara možete kupiti u Energy music shopu, Vintage Shopu, pivnicama Nemir i Ministarstvo. Na dan koncerta će koštati 1000 dinara. Nastup počinje u 22 časa.

IMG_9190-(Copy) (Copy)