Born From Pain stiže u Elektropionir u decembru

Holandski sastav Born From Pain jedan je od prvih evropskih crossover/metalcore bendova, a nastupiće u beogradskom klubu Elektropionir 13. decembra tekuće godine.

Pod snažnim uticajima nemačkih trash metal bendova, njujorškog hardcore-a, te death metal zvuka sa Floride i iz Birmingema ovi momci pronašli su uzore u sastavima poput: Merauder, Stigmata, Bolt Thrower, Obituary, Testament, Slayer, rani Agnostic Front i Crumbsuckers.

Nakon prvog EP-ja iz 1999. godine, naredne godine usledio je debi album Reclaiming The Crown. Brojni samostalni nastupi, te kao podrška velikim svetskim imenima prouzrokovali su novi album Sands Of Time koji je snažno odjeknuo u hardcore krugovima, pa je Born From Pain pozvan da učestvuje u Resistence turneji sa bendovima Hatebreed i Mad Ball, nakon čega je usledila prva američka, a nedugo potom i japanska turneja.

Album In Love With The End objavljen je za Metal Blade Records. Born From Pain je zatim bukvalno godinu i po dana bio na turneji svirajući svuda po svetu sa Napalm Death, Hatebreed, Six Feet Under kao i na brojnim velikim (Wacken Open Air, With Full Force Open Air, Waldrock Festival, Hell Fest) i malim festivalima u Evropi i južnoj Americi.

Tokom godina zvuk benda Born From Pain ostao je prepoznatljiv sa čvrstim kičmenim stubom sazdanim na brzim žestokim rifovima i agresivnim brejkovima. Nikada nisu pali pod uticaje trendova, a u svojim pesmama koje govore o emocionalnim poteškoćama, socijalnim nemirima i izražavaju gnev prema svakodnevnom životu. Tokom 2013. godine u postavu se vraća stari gitarista Servee, te Born From Pain nastavlja da svira kao petorka sa dve gitare. Poslednji album Dance With The Devil objavljen je 2014.

Ulaznice su u prodaji od 31. oktobra u Šikarici. Cena karte je 500 dinara u pretprodaji, dok će cena na dan koncerta iznositi 700 dinara. 

BORN FROM PAIN - Beograd