Borghesia u Novom Sadu krajem novembra

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, nedvosmisleno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rock zvuka na ovim prostorima. Borghesia konačno stiže u Novi Sad 29. novembra, u MKC Petefi Šandor, da u sklopu promocije svog novog albuma Proti Kapitulaciji održi svoj nastup pred fanovima.

Borghesia je bend koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena. Oformljeni još 1982. godine, svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a. U periodu od 1988. do 1991. godine imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini poput NME, Melody Maker-a i brojnih drugih pisali hvalospeve o njima.

Polovinom devedesetih prestaju sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao ceo bend. Svoj stil osvežili su mnogim novim motivima i inovativnim idejama koje će verovatno, kao što smo i navikli u vezi ovog benda, biti shvaćeni u nekoj daljoj budućnosti.

Ulaznice su u prodaji i možete ih naći u Mungos Shop-u, kao i putem Gigstix prodajne mreže. Cena ulaznice u pretprodaji je 800 dinara, a 1000 dinara koštaće na dan koncerta.