Body Count u Beogradu

Legendarni američki hip-hop/metal bend Body Count nastupiće 18. juna 2018. godine u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, u okviru koncertnog serijala Arsenal Fest predstavlja… Beogradski koncert Body Counta poslužiće kao zagrevanje i sjajan uvod u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna 2018. godine u Kragujevcu.
Body Count su početkom devedesetih osnovali školski drugovi Ice T i gitarista Ernie C, a bend je spajajući angažovani pank, metal i hip-hop već na početku delovanja postao ozloglašen, ponajviše zbog problematične pesme Cop Killer. Osvetnički intonirana stvar o policijskoj brutalnosti naišla je na salve osuda u javnosti, kojima se pridružio se čak i predsednik SAD-a Džordž Buš, tako je da je na kraju morala biti isključena sa prvog albuma.
Body Count će u Beograd doći sa albumom Bloodlust, objavljenim ove godine, sa kog su se već istakli No Lives Matter, Black Hoodie i Ski Mask Way, a na njemu se nalazi i obrada klasika legendarnog Slayera, Raining In Blood. Uz to, status i ugled koji Body Count uživa u svetu metala pokazuju to što na albumu gostuju frontmen Megadetha, Dave Mustaine, suosnivač benda Sepultura, Max Cavalera i pevač sastava Lamb Of God,Randy Blythe.
Ulaznice za Arsenal Fest predstavlja…Body Count u Beogradu koštaju 2000 dinara u pretprodaji, a možete ih nabaviti putem prodajne mreže Eventim. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.
bodycount-1399494318