Blokstok u subotu u Železničkom parku

Novo izdanje novosadskog Blokstok festivala biće održano u subotu, 15. juna, u Železničkom parku u Novom Sadu, a zvezde večeri biće sastav Orthodox Celts.

Pored Celts-a nastupiće i novosadski bendovi Love Hunters, Lost Propelleros, Pero Defformero, kao i Usamljeni jahači, Cepeni ćunci i Nemi pesnik, bend kome je pripala čast da otvori festival.

Blokstok od svog osnivanja podržava mlade i neafirmisane izvođače, pružajući im priliku da nastupe pred velikim auditorijumom. Nakon sprovedenog konkursa, odlučeno je da će festival ove godine otvoriti Nemi pesnik, kaže jedan od organizatora festivala Dane Basta.

Poseban štimung festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa Moto unijom Vojvodine, organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske supkulture.

Ovo je festival za sve generacije, što se vidi i po programu, koji se malo razlikuje ove godine, budući da je ove godine i 20 godina festivala. Nadam se uvek i lepom vremenu, a očekujem da sve prođe bez incidenata, kao što je uvek do sada i bio slučaj. Sve ostalo je u suštini manje bitno, kaže Marko Tančik, jedan od organizatora.

I ove godine, iz bezbednosnih razloga, apeluje se da posetioci ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Festival će biti otvoren u 17 časova, a ulaz je besplatan.

DSC_7850 (Copy)