Bliži se datum Singidunum festivala

Prvi Singidunum fest, na kojem će nastupiti jedanaest bendova sa pank-rok scene, biće održan u subotu, 24. juna 2017. godine na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, u organizaciji Route 011.

Te večeri će se na sceni naći Električni orgazam, jedan od začetnika novog talasa u SFRJ. Davne 1981. godine sa Idolima i Šarlom akrobatom snimili su Paket aranžman, koji se smatra jednim od najboljih i najznačajnijih albuma YU rok scene. Takođe, nastupiće i Ritam nereda, koji proslavlja 30 godina uspešne karijere. Krajem aprila je ovaj bend objavio specijalno izdanje povodom tog jubileja, koje nosi simboličan naziv 30 godina. Na Kalemegdanu će svirati i Direktori i NBG, koji su se prošle godine vratili na scenu posle dugogodišnje pauze, zatim Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, 357, Elvis Jr. Kurtovich, The Bite, Scordisci, Blanquito cojones i Kontras.

Kalemegdan je kultno mesto za svirke jer su tu nastupali pioniri rokenrola poput legendarnog Mileta Lojpura i veliki novotalasni bendovi početkom osamdesetih godina. Na Kališu je bio i početak kraja nikada prežaljene Ejmi Vajnhaus, tako da to mesto ima neku čudnu magiju koja je nedokučiva i nikad se ne zna u kom pravcu će otići. Čast je nastupiti u probranom društvu na Singidunum festu, a ja obećavam da ćemo pružiti svoj maksimum i napraviti atmosferu za pamćenje. Odsviraćemo sve hitove koje su obeležili karijeru Blaže i kljunova i zajedno sa kolegama iz drugih bendova udariti temelje Singidunum festa za naredne decenije, izjavio je Inspektor Blaža, poznat po nezaboravnim pesmama posvećenim Pameli Anderson, fudbalskoj reprezentaciji, legendarnom košarkašu Dejanu Bodirogi i drugim hitovima.

I članovi kultnog beogradskog pank benda Direktori pripremaju se za nastup na festivalu i poručuju: U novoj epizodi osvajamo Kalemegdansku tvrđavu uz pomoć starih hitova i nove energije služeći se iznenađenjem i trikovima u borbi protiv sumnjivih tipova i lažnih mitova, zajedno sa sa braćom iz Ritma Nereda, Bajta i ostalim prisutnim vitezovima i Keltima.

Ulaznice za Singidunum fest možete kupiti po ceni od 1190 dinara na prodajnim mestima Gigstix-a i DD tickets-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), Žila Shopu (Belgrade Design District, Čumić), pabu Cigla & Krigla i 011 Shopu.

dsc_8159