Beti Đorđević & Friends sredinom februara u Beogradu

U utorak, 19. februara, u Domu omladine Beograda održaće se veliki solistički koncert muzičke dive Beti Đorđević, koja će sa ekipom odabranih muzičara provesti publiku kroz hitove evergrina, soul-a i džeza koji su obeležili njenu višedecenijsku karijeru.

Beti Đorđević upoznaje publiku sa svojim talentom tokom šezdesetih i sedamdesetih godina u klubovima za američke oficire u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj. Iz noći u noć nastupala bi pevajući soul, džez i fank numere, a na njenom repertoaru nalazile su se proverene pesme Arete Frenklin, Dion Vorvik, Dajane Ros i Dajne Vošington. Početkom sedamdesetih Beti dolazi u Beograd i nastupa najpre u Topčiderskoj noći, a potom u klubu hotela Jugoslavija. Njena pojava promenila je muzičku sliku Beograda, željnog otvaranja ka svetu, a ona se proslavila i pre nego što se probila na pop scenu.
Himna romantičnog pozitivizma Počnimo ljubav ispočetka, najpoznatija je numera u njenom izvođenju. Pored toga, tokom svoje karijere Beti je objavila desetak singlova i dva albuma, pre nego što je do kraja osamdesetih polako skliznula u zaborav, kao i ceo milje naše šlagerske muzike, pregažen naletom novih muzičkih formi, od kojih je turbo-folk bio najagresivniji.

Interesovanje za muziku koju je izvodila je obnovljeno tek posle 2000. godine, posredstvom CD kompilacija najvećih hitova jugoslovenske zabavne muzike, na kojima je Beti Đorđević imala zapaženo mesto. Njena klupska karijera ponovo je počela da se razvija, da bi je televizijski program Ja mogu sve ponovo predstavio najširoj javnosti u celoj zemlji, lansirajući je kao klasičnog pop izvođača iz najbolje tradicije naše muzike. Najnoviji period u njenoj karijeri krunisan je nastupom na Beoviziji 2018, gde je, zajedno sa Rambom Amadeusom, izvela njegovu autorsku kompoziciju Nema te.

Uz sastav Friends, Beti će na koncertu u DOB-u rekapitulirati celu karijeru. Prvi deo nastupa biće posvećen njenim najvećim hitovima iz oblasti zabavne muzike, a tokom drugog dela nastupa publici će predstaviti njenu veliku ljubav – odabrane soul i džez numere.

Početak koncerta zakazan je za 20 časova. Ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs. Cena ograničenog broja ulaznica u pretprodaji iznosi 600 dinara, dok će redovna cena iznositi 800 dinara. Mesta su sedeća i numerisana.

FOTO: Miki Veličković
FOTO: Miki Veličković