Besne gliste i Josip A Lisac u Elektropioniru

Beogradski reggae/rap/punk/ska sastav Besne Gliste i novosadski ska/reggae/punk sastav Josip A Lisac nastupiće u subotu, 9. decembra, u beogradskom klubu Elektropionir.

Besne Gliste su sedmočlani sastav iz Beograda, nastao u februaru 2010. godine zahvaljujući slučajnim poznanstvima i čudnom spletu okolnosti. U novembru 2015. godine objavljuju album pod nazivom Zugzwang, za izdavačku kuću Lampshade Media. Usledilo je i snimanje spotova, pa je u februaru 2016. godine objavljen video za pesmu Pobednik, a u martu 2017. objavljen je i drugi, ovaj put animirani spot, za kratku, ali izuzetno energičnu pesmu, pod nazivom Propaganada. Drugi album benda je već uveliko u pripremi i biće objavlljen uskoro.

Bend Josip A Lisac nastao je 2009. godine u Novom Sadu. Inicijator ideje, pevač, tekstopisac i kompozitor većine pesama je Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane. Ovaj sastav okuplja muzičare različitih izvođačkih stilova i afiniteta, te se s toga njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih pravaca rokenrola, ali se najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/reggae forme i ritmove. Josip A Lisac je bend koji podržava višeslojnost rokenrola i tako ide u korak sa vremenom, ali ipak, njihova vera i ideali jesu velikim delom u prošlim vremenima.

Početak događaja zakazan je za 21 čas, cena ulaznica iznosi 300 dinara i možete ih nabaviti na ulazu u klub.

IMG_6942-(Copy) (Copy)