Battleme u oktobru u tri grada u Srbiji

Američki bend Battleme se vraća u Srbiju, godinu dana nakon njihovog prvog nastupa na teritoriji naše države. Ovoga puta, povod njihovog dolaska je promocija novog albuma Cult Psychotica, koji će biti objavljen 6. oktobra, pod etiketom izdavačke kuće El Comino Media. Bend će, u okviru turneje nastupiti u tri grada u Srbiji.

Battleme će održati novosadski koncert u Firchie Think Tank Studiju, 19. oktobra, nakon čega će uslediti nastupi u Domu omladine Beograda, 20. oktobra i 21. oktobra u jagodinskoj Gimnaziji.

Cult Psychotica je glas, kaže frontmen Met Drenik, koji je nove pesme napisao tokom prvih nekoliko meseci predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, 2016. godine. Bend je deset novih numera većinom snimio uživo u periodu od nedelju dana u Drenikovom Get Loud studiju u Portlandu. Krajnji rezultat je zaista majstorska reakcija na trenutno stanje u svetu ili, kako sam Drenik kaže, pravovremeno razmišljanje o našoj slomljenoj realnosti.

Drenikov pristup na albumu Cult Psychotica je preispitivanje američke psihe u ovim nesigurnim vremenima, ali bez otvoreno politički angažovanih pesama. Umesto toga, da bi oslikao distopiju u kojoj živimo, on koristi konceptualni pejzaž heroja i gubitnika, obmanutih istina i teorija. Prva numera na albumu, No Truth, od starta postavlja određeni ton, proglašavajući da tamo nema istine za vas, dok pesma Bitch Blues dokumentuje zemlju u neredima. Deset numera na Cult Psychotica ploči omaž su tečnom i ponekad morbidnom snu koji se vrti oko Drenikove vizije urbanog američkog pejzaža koji vode lažovi i varalice, kulminirajući u cvatu pesme Lowlife.

Ulaznice za novosadski koncert možete nabaviti po promotivnoj ceni od 500 dinara, u ograničenom broju, nakon čega će pretprodajna cena iznositi 700, dok će na dan koncerta karta koštati 900 dinara. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketsa. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

Početak beogradskog koncerta zakazan je za 21 čas, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem njihove onlajn mreže i to po pretprodajnoj ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta cena karata iznositi 1000 dinara.

Ulaznice za nastup u Jagodini možete kupiti na prodajnim mestima turističke agencija Atlantik, po promotivnoj ceni od 200 dinara za srednjoškolce i studente, dok cena za ostale iznosi 500 dinara. Na sam dan koncerta karta će koštati 600 dinara. Početak koncerta je takođe zakazan za 21 čas.

dsc_4546