Atheist Rap u Kragujevcu

U petak, 22. marta, čuvena novosadska pank rok grupa Atheist Rap održaće koncert u Domu omladine Kragujevac, u okviru manifestacije Arsenalizacija.

Kao i proteklih godina i ovogodišnjem Arsenal festu, koji će biti održan od 21. do 23. juna, prethodi zagrevanje u okviru generalne probe, Arsenalizacije.

Sastav Atheist Rap osnovan je davne 1989. godine. Prepoznatljiv je po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima. Tokom dugogodišnje karijere, objavio je šest studijskih albuma, koncertni DVD i monografiju izdatu povodom 20. rođendana. Poznati su po hitovima Wartburg LimuzinaBlue TrabantORA je pravi način daGodina kultureFatamorganaZapadna EvropaPritilendNe bi bilo ferMomci se vraćaju u grad i mnogim drugim. Ponovo su u studiju, pripremaju materijal za novo vinilno izdanje čije se objavljivanje očekuje tokom ove godine.

Novosadski pankeri su u poslednjih desetak godina jedan od koncertno najaktivnijih domaćih sastava. Nastupali su širom regiona, ali i Evrope, pa tako i na festivalima kao što su EXITINmusic Zagreb, Belgrade Beer FestBelgrade CallingDirty Old FestivalViva La PolaLent Festival Maribor, Vrlo Dobar Festival Sarajevo, Pivolend Skopje, Lake Fest Nikšić, Lastovo – otok glazbeRitam EvropeOpatijske Barufe i Koncert godine.

Početak nastupa zakazan je za 22 časa, a ulaz na koncert je slobodan.

IMG_9930-(Copy) (Copy)