Amy’s House i Trio Freedom u Božidarcu

Nema mnogo muzičara koji se usuđuju da izvode dela velikana poput Ejmi Vajnhaus i Dižmija Hendriksa.

U Božidaracu, 12. novembra, u okviru Vračar Rocks! festivala, imaćete priliku da čujete dva tribute benda koji izvode muziku gorepomenutih izvođača  – Amy’s House i Trio Freedom.

Amy’s House je bend koji autentičnom pojavom i još autentičnijom svirkom i vokalom veliča lik i delo velike jazz/soul pevačice Ejmi Vajnhaus. Osmočlani muzički sastav čine vrhunski muzičari, profesionalaci koji iza sebe imaju veliki broj scenskih nastupa i studijskih sati, a okupili su se tek pre nešto više od godinu dana oko ideje da donesu slušaocima, pratiocima i obožavaocima čaroliju koju je stvarala Amy Winehouse – jedna od najnajgrađivanijih i najpriznatijih pevačica i autora novog doba. Da su u tome i uspeli govore reakcije i komentari na do sada održane koncerte, ali i pozivi, pohvale i reči podrške koje stižu iz čitavog regiona. Ono što karakteriše ekipu okupljenju oko Amy’s House je kompletni audio-vizuelni spektakl, jedinstven i neponovljiv.

Trio Freedom inspirisan je aktuelnošću i jakim socijalnim uticajem muzike Džimija Hendriksa. Solistička karijera čuvenog gitariste trajala je samo tri godine, od 1967-1970, ali je za tako kratko vreme Hendriks postao jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegovo umeće sviranja gitare, zajedno sa snažnim porukama koje njegova dela nose i dalje su neprevaziđeni.

Cena ulaznica za ovaj događaj u pretprodaji iznosi 300 dinara i možete ih kupiti u Felix Shop-u.

webplakat1