Alkonost, Tamerlan i Ognjena kočija u Festu!

U sklopu svoje evropske turneje, jedan od najznačajnijih ruskih folk metal bendova Alkonost posetiće Srbiju po prvi put. Kao podrška nastupiće domaće snage, bendovi Tamerlan i Ognjena kočija. Koncert je zakazan za 13. april i održaće se u klubu Fest.

Bendu Tamerlan ovo će biti oproštajni koncert u Beogradu, zbog preseljenja Timura, glavnog čoveka koji stoji iza ovog sastava. S druge strane, sastavu Ognjena kočija će ovo biti prvi nastup u Beogradu, pa je ovo idealna prilika da premijerno čujete kako zvuče novosadski pagan metalci.

Alkonost je osnovan 1996. godine i uz Arkonu i Grai, predstavlja jedan od najpoznatijih ruskih folk metal bendova. Tokom 20 godina postojanja postava se više puta menjala, da bi se konačno stabilizovala 2013.godine. U svojoj diskografiji beleži 10 studijskih albuma, a poslednji, pod nazivom Песни белой лилии, objavljen je 2016. godine.

Tamerlan je death folk projekat Timura Iskandarova. Projekat je nastao 2006. godine i iza sebe ima 4 albuma i nekoliko EP-ja. Od samog početka projekta Timur istražuje mistične, minimalističke i okultne sfere akustičnog zvuka, obraćajuci pažnju na ambijentalnu jezu i mračnu energiju. Tamerlan projekat je menjao puno lokacija, tako se tokom godina šetao po Rusiji, Uzbekistanu, Turskoj i Srbiji. Uskoro planira rad na potpuno novom albumu, a ovo je nažalost jedan od oproštajnih koncerata benda sa srpskom publikom jer Timur planira odlazak u inostranstvo na duži vremenski period.

Ideja benda Ognjena kočija nastaje krajem 2009. godine sa ciljem da se kroz metal muziku ljudima približi slovenska mitologija. Naredne godine formira se bend koji su činila tri člana i kreću da rade na pesmama koje su do tada bile zapisane. Nakon kompletiranja postave bend beleži nekoliko nastupa uglavnom u Novom Sadu i ubrzo sledi pauza u radu. Krajem 2016. godine, Ognjena Kočija se budi iz dubokog sna sa novom postavom, novim zvukom i novom energijom, ali sa istim ciljem. Nastaje pesma Božanski Boj a ubrzo nakon nje i Stribog. Bend radi na novom materijalu i sprema se da konačno snimi prvi album.

Pretprodaja karata počeće u drugoj polovini marta i karte će moći da se nabave u klubu Fest ili da se rezervišu na mejl marenafanzine@gmail.com. Cena karte je 500 dinara u pretprodaji, na dan koncerta iznosiće 800 dinara.

0011278440_10