Alitor, Centurion i Quasarborn u subotu u Domu omladine Kragujevac

U subotu, 7. marta, bendovi Alitor, Centurion i Quasarborn nastupiće u Domu omladine Kragujevac u okviru propratnog programa desetog izdanja Arsenal festa.

Alitor dolazi iz Inđije, a osnovan je 2011. godine. Iza sebe imaju dva studijska ostvarenja i dva singla. Usledila je pauza u trajanju od nekoliko godina, a Alitor sada sprema nešto novo, istoimeni album koji će biti objavljen za izdavačku kuću Take It or Leave It. Bend nastupa širom Srbije i Evrope i po tom pitanju je zasigurno jedan od najaktivnijih na našim prostorima. Tokom svoje karijere bend je delio binu sa mnogim velikim imenima metal scene, kao što su Nuclear Assault, Obscura, Death DTA i drugi. Najsvežiji singl publikovali su prethodne nedelje.

Centurion je nastao 2008. godine kao progresivni hevi metal bend sa primesama balkanskog etno zvuka. Trenutnu postavu benda čine vokalista Miloš Marjanović, gitaristi Đorđe Luković i Stefan Tomić, basista Miloš Galović i bubnjar Dušan Mitrović. Bend je prošle godine objavio dugo očekivani debi album koji je naišao na pozitivne kritike.

Beogradski bend Quasarborn je jedan od vodećih bendova na srpskoj metal sceni. Iza sebe imaju dva albuma, od kojih je jedan nedavno objavljeni A Pill Hard to Swallow koji trenutno promovišu.

Početak događaja zakazan je za 21 čas, a ulaz je besplatan.