Above us the waves, Sides, Vicery, Evervoid i Arc Light nastupaju u nedelju u Festu

Melodični metalkoraši Above us the waves nam dolaze iz Grčke, a 14. oktobra održaće prijateljsku svirku u zemunskom klubu Fest. Pored njih, kao domaća podrška nastupiće čak četiri benda i to: Sides, Vicery, Evervoid i Arc Light.

Above us the waves je petočlani bend iz Kavale nastao 2009. godine. Njihov zvuk sadrži elemente melodičnog death metala i hardkora fokusiranog na teške riffove i jake melodije.

Above us the waves na ovoj turneji promoviše novi album Rough On High Seas i po drugi put će nastupiti u Beogradu. Pošto je reč o nedelji i ljudi sutradan idu na posao, događaj će početi ranije i završiti se u vreme kada možete uhvatiti dnevni autobus za povratak. U to ime očekuje vas i zagrevanje ispred kluba gde će drum n bass ekipa sastavljena od Mythical-a Noizy Wilson-a, No Shadow-a, i MC Dante-a biti zadužena za raspaljivanje pozitivne energije pred nedeljnu svirku gde će okupljeni moći da se opuste pre nego što se prvi bend popne na binu.

Sides je metalkor/đent bend iz Beograda koji iza sebe ima 3 singla i trenutno snimaju svoj prvi EP, bend je oko godinu dana bio neaktivan zbog bubnjarevog zdravstvenog stanja koje je sada dobro. Bend je nastao 2015. godine.

Vicery je eksperimentalni death metal bend koji su leta 2016. godine osnovali Ivana Momčilović na vokalima i Elio Rigonat na svim instrumentima. Bend je par meseci kasnije, 28. decembra, objavio svoj prvi EP Vicery.
Desetog avgusta objavljen je prvi album benda Devolution…
21. septembra Vicery je održao prvu svirku kao trio, sa novim članom Stefanom Stanojevićem, aka Edwin Pickett-om na drugoj gitari, koju je posetilo preko 200 ljudi. Bend je na bini koristio prateće matrice za sve ostale instrumente.

Evervoid je bend koji je nastao 2011. godine (prvobitno Between The Artifacts), napravljen iz želje da se svira old school melodic death metal. Na repertoaru benda se nalaze obrade bendova kao što su In Flames, At The Gates, Kalmah, Arch Enemy, Amon Amarth, Dissection, i tako dalje. Bend trenutno radi na pisanju materijala za prvi EP.

Arc Light je death/thrash metal bend iz Inđije osnovan u jesen 2017. Bend trenutno radi obrade kultnih death i thrash metal bendova, a u fazi pisanja su i prve autorske pesme.
Primarni uzori benda su: Sepultura, Bolt Thrower, Death, Sodom, kao i rana Metallica.

Zagrevanje ispred kluba kreće već u 17 časova, a bendovi počinju sa nastupom od 20 časova. Cena karte na ulazu je 300 dinara.

DSC_2518