26. put zaredom Orthodox Celts koncertno obeležavaju Dan Svetog Patrika

Beogradska grupa inspirisana irskim zvukom, Orthodox Celts, nastupiće u subotu, 17. marta, u Domu omladine Beograda. Ovim nastupom biće nastavljena najduža muzička tradicija u srpskom rokenrolu – 26 godina zaredom bend održava samostalni koncert na ovaj dan.

Kelti su nas već navikli da pomeraju granice svog delovanja iz godine u godinu, iz koncerta u koncert, tako da će ove godine njihov rođendan imati veću specifičnu težinu nego prethodnih puta.

Naše novo rođendansko slavlje će ove godine u sebi nositi i jednu novu dimenziju radosti i uzbuđenja. Naime, posle četvrt veka, idemo put Irske krajem aprila, a na zelenom ostrvu ćemo provesti pet dana. I u toku tog iščekivanja, kao šlag na torti, dolazi veliki koncert u Domu omladine, u prostoru koji naša publika definitivno voli i koji nam dozvoljava da spojimo tradiciju i sadašnji trenutak Orthodox Celtsa. Da se ikonografijom malo vratimo u vreme kada smo počinjali, a da novim pesmama i izgledom odemo još jedan korak dalje. Definitivno će ovo biti vrlo uzbudljiv i emotivan koncert, izjavio je Aleksandar Petrović, frontmen sastava.

Kelti su za 25 godina rada objavili šest studijskih albuma sa tradicionalnim irskim i autorskim pesmama, a poslednji album Many Mouths Shut su izdali prošle godine za sopstveni label O’Celts Records.
Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 26. februara, na svim prodajnim mestima Eventima, DD Tickets i GigsTixa. Cena prvih 100 ulaznica biće 1000 dinara, onda će za sledećih 100 iznositi 1150, dok će za poslednji promo kontigent od 100 ulaznica cena biti 1250. Cena preostalih ulaznica u pretprodaji biće 1350, dok će na dan koncerta cena biti 1550.
 IMG_3740-(Copy) (Copy)