Тuristi u petak u niškom Feedback-u

Beogradska grupa Turisti se nakon godinu dana vraća u Niš, tačnije u klub Feedback, gde će koncert biti održan u petak, 8. februara.

Turisti su svež bend čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze poput turista. Bend je nastao jedne noći u Žarkovu, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira po akustičnoj gitari u svojoj sobi i snima to telefonom. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i narednih dana nastale su pesme za prvi album Turista, koji je snimljen upravo u stanu gde je bend nastao. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Braća Mijušković su sada pod nogama izmrvili brojne kilometre i dolaze da nam prenesu svoje novostečno iskustvo. Celovečernji ugođaj na vidiku, bend je spremniji nego ikad, a pre i posle svirke muziku bira ekspert Nikola Jimmy Mijušković, poručuju organizatori.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 250 dinara možete nabaviti u Galileo Tours-u i Vintage Shop-u. Početak događaja zakazan je za 23 časa.

IMG_9912