Veče thrash metala u Kuglašu – Architect of Pain, Kobold, Wicked Ways i Victim Iced

Ljubitelji thrash metala juče su imali priliku da uživo slušaju četiri dobra benda u Kuglašu.

Prvi je nastupio novosadski bend Architect of Pain, koji je ovo trešersko veče otvorio pesmom Creeping Death legendarne Metallica-e. Usledila je Ace of Spades ništa manje legendarnog Motörhead-a, koja, izgleda, nikad ne može biti izostavljena na događajima ovakve vrste. Prisutni su se, kako se činilo, tek zagrevali i nisu bili nešto naročito raspoloženi za šutke i headbang-ovanje. Kada je na red došla obrada numere Tornado of Souls omiljenog mi Megadeth-a, pretrnula sam jer bendovi često umeju da oskrnave ovo remek-delo, a posebno vokale. Međutim, pevač je prošao test i prijatno me iznenadio. Treba još napomenuti da gitarista ima svega petnaest godina i da se odlično snalazi.

Nakon petominutne pauze, na scenu izlazi speed/thrash metal bend Kobold iz Beograda. Započeli su svoj nastup numerom Death Parade sa istoimenog albuma. Pored već poznatih pesama Die Hard, Masterpace i Ministry of Propaganda, publici su predstavili i dve neobjavljene pesme, koje će se naći na njihovom drugom studijskom albumu i koje definitivno obećavaju. Prisutnima nije bilo nimalo dosadno: kose su letele na sve strane, a konačno je došlo i do prve šutke. Kobold ni ovaj put nije razočarao. Ovo je, prema rečima članova, bila jedna od poslednjih svirki pred veliku promociju novog albuma koja je planirana za leto ove godine i od koje se, naravno, još više očekuje.

IMG_9154

Treći po redu nastupio je bend Wicked Ways nastao od bivših članova benda Stygian Flames. Nastup su započeli autorskom pesmom The War Awaits. Usledila je još jedna autorska – Chronosphere, a zatim i jedan fenomenalni instrumental koji je publiku bacio u potpuni trans. Bend kao svoje uzore navodi Annihilator, Testament i Metallica-u i njihov uticaj se i da čuti. Iako nije jedan od zapaženijih bendova u Beogradu, ne može se reći da Wicked Ways nema šta da ponudi.

IMG_7178

Poslednji nastup večeri pripao je bendu Victim Iced iz Grčke. Bend je trenutno na evropskoj turneji i iza sebe ima jedan studijski album i jedan EP. Nastup su započeli numerom No Love Lost. Pored obrada, izveli su i brojne autorske pesme, među kojima su bile It Ends Now, The Sinner’s Plead i 3rd Party Perspective sa albuma prvenca, kao i Victim Iced i Martyrs, za koju su nedavno snimili i svoj prvi spot. Završili su obradom pesme World Painted Blood kultnog Slayer-a. Srpska publika će imati priliku da ponovo čuje ovaj bend za nedelju dana u Novom Sadu.

Prethodni tekstDeseta Antievrovizija: Ima magije u čeliku, ima magije u Kombatima!
Naredni tekstZRok vikend sutra i prekosutra u Zrenjaninu
Zdravo svima! Ja sam Nina, imam 17 godina i idem u Prvu beogradsku gimnaziju, ali to verovatno nije ono što vas zanima. Ono što zapravo može da vas interesuje je zašto radim ovo što radim i odgovor je jednostavan - volim to što sam deo jednog sjajnog kolektiva koji teži istim ciljevima, a to je promovisanje nepravedno zapostavljenih izvođača i bendova i informisanje javnosti o novostima sa srpske alternativne scene. Što se tiče mog odnosa s muzikom, ako zanemarimo činjenicu da sam virtuoz na ksilofonu i blok flauti i da znam perfektno da odsviram čak šest pesama, s izvođenjem i stvaranjem iste baš i nemam nekih dodirnih tačaka, ali zato redovno posećujem koncerte i festivale po Beogradu od onih na kojima se okupi i do pedeset hiljada ljudi do svirki na kojima zajedno sa izvođačima bude nas dvadesetoro. Svoj muzički ukus ne volim da ograničavam na isključivo metal, pank ili rok jer među svim navedenim žanrovima i njihovim podžanrovima ima mnogo bendova koje smatram vrednim slušanja. Da ne dužim mnogo, iako se ne bavim muzikom direktno, vidim je kao sastavni deo svoje ličnosti i iz tog razloga mi je toliko bitna. Nadam se da svojim radom na portalu mogu da podstaknem još nekoga da pruži šansu manje poznatim bendovima koji imaju šta da ponude.