Veče presude uz War Engine

Sinoć je u novosadskom klubu Crna kuća 13 održana promocija drugog dugosvirajućeg izdanja novosadskog HC/thrash metal trija War Engine, koje nosi naziv The Veridict. Gosti na koncertu ovog hiperaktivnog trija bili su novosadski black/thrash metal bend Riverroth i beogradski speed/thrash metal sastav Kobold.

U 21:30 časova bejaše vreme da prvi sastav stupi na scenu. Taj zadatak pripao je novosadskom Riverrothu. Sastav je na ovom koncertu nastupio kao u klasičnoj tročlanoj postavi, s tim što se na mestu gitare umesto Miodraga Delića našao Marko Vlaketić, kome je sinoćni nastup ujedno predstavljao i svojevrsno vatreno krštenje. Mladi Novosađani sinoć su sa prisutnom publikom, upoznatom sa njihovim radom, razmenili sjajnu energiju. Predstavili su numere sa debitanskog EP izdanja, uz nekoliko obrada sastava Sodom, Toxic Holocaust i nedavno objavljenim singlom Thunderdevil. Publika je od prvih trenutaka, pa sve do samog kraja njihovog nastupa euforično podržavala svaku numeru, šutkama koje su brojale od pet do petnaest ljudi. Nakon četrdesetominutnog nastupa, sastav se zahvalio prisutnoj publici koja je usled nesnosne vrućine ekspresno napustila salu, te je scenu predao narednom izvođaču – beogradskom Koboldu.

DSC_2523ss (Copy)

Nakon desetominutne pauze i razigranih mladih Novosađana, beogradski speed/thrash metal bend Kobold zaposeo je binu Crne kuće. Iako se izvesna cifra prisutnih relocirala u baštu kluba, to nikako nije sprečilo Beograđane da onima koji su unutar istog ostali da dobar razlog za jednako dobar provod. Fokus njihovog sinoćnjeg nastupa sasvim je logično stavljen na promovisanje predstojećeg debitanskog full-lenght izdanja koje će nositi naziv Death Parade. Njihov deo nastupa na sinoćnjem koncertu karakterisala je sviračka uigranost i stabilnost. Pružili su odličnu svirku na koji je publika dobro reagovala. Shodno svemu, Beograđani su sinoć odsvirali još jedan odličan koncert, te zasigurno ostavili pozitivne utiske na sinoć prisutne posetioce istog.

DSC_2549ss (Copy)

Na red je došao svojevrsni headliner sinoćne večeri, War Engine. Svako ko se ikada ranije susretao sa koncertima spomenutog sastava, vrlo dobro zna da je reč o performansima na koje apsolutno niko ne ostaje imun. Da, sinoć se upavo još jedan takav dogodio na domaćem terenu. Sastav je sinoć promovisao nedavno objavljeno izdanje pod nazivom The Veridict. Takođe, i ovaj sastav je predstavio novog člana, bass gitaristu Milana Pećanca, poznatog po radu u takođe nedavno, nažalost, rasformiranom sastavu Prototype Unleashed. Momci su, kao i uvek, bili abnormalno enegični i izuzetno pozitivno raspoloženi. Nizale su se numere sa aktuelnog izdanja, a neke od njih bile su propraćene raznim scenskim zbivanjima, na koje je publika sjajno reagovala. Kreativno, šaljivo i zabavno, kao i uvek! Nakon nekoliko War Engine koncerata kojima sam prisustvovao, bez ikakve sumnje mogu da kažem da su ovim momci izuzetno profesionalni, te da ovo što rade, rade impresivnim kvalitetom i uvek bivaju na visini zadataka. Veče su okončali kultnom numerom grupe Sepultura, Troops Of Doom, koja je realizovana uz pomoć Strahinje iz benda Riverroth i našeg bivšeg novinara, Ivana Bodiroge. Lepa slika za kraj i ništa manje lepa energija, razmenjena sa oba fronta.

DSC_2632ss (Copy)

Uzgred, uskoro očekujte recenziju spomenutog aktuelnog izdanja War Engine-a na našem portalu!

Suma sumarum – održan je još jedan sjajan lokalni koncert. Stekli su se svi potrebni uslovi da tako i bude. Odlični izvođači, svirački stabilni i vidno pozitivno raspoloženi, na čije je nastupe prisutna publika reagovala prilično dobro. Odlična uvertira za predstojeće letnje festivale.

Prethodni tekstWar Engine, Riverroth, Kobold @ CK13, 30.6.2017.
Naredni tekstZaječarska Gitarijada, dan drugi @ Kraljevica, 30.6.2017.
Zdravo. Moje ime je Milan Mazinjanin. Dvadesetogodišnjak. Inđijac u Novom Sadu i Novosađanin u Inđiji. Student srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u gorespomenutom gradu (čitaj: Inđija nije grad). Multimedijalni delotvornik. Novinar PRIS portala, (delimično) od njegovog postanka, što, u ovom trenutku, broji tri godine, ili više, u zavisnosti od toga u kom trenutku ti, čitaoče, budeš konzumirao ove redove. U tom slučaju, revidiraj i moju starost. Dakle, osim Jovana, jedini preživeli član od početka rada našeg portala. Rokenrol kulturom opčinjen od najranijeg perioda postanja. Muzikom se, u (skoro) svim pojavnim oblicima, bavim skoro deceniju. Ovde ću završiti, jer svoju privatnost volim da doživljavam doslovno, a i rekoh dovoljno. U umetnosti sam oduvek bio veoma zahtevan, a u muzici naročito. Ako nema istine, ne zanima me. Imajte to u vidu.