Tu ima zvuka promovisao EP u Novom Sadu!

Sinoć je u novosadskom klubu Dom b-612 bend Tu ima zvuka održao promociju novog EP-a Mašine treba da rade, a ljudi da misle. Uz njih, kao podrška, nastupili su bendovi Bomber i 5 minuta slave.

Na binu je prvo izašao bend 5 minuta slave. Publiku ispred njih su većinski činili njihovi poznanici. Počeli su, sad već tradicionalno, pesmom Reklama, kroz koju možemo da čujemo priču o njihovoj karijeri. Kroz nastup su svirali autorske pesme sa demo albuma koji trenutno promovišu, a koji nosi naziv PMSPošto su bili ograničeni vremenom, nisu mnogo pričali između pesama, kao što obično bude slučaj na njihovim nastupima. Nastupe im krasi, pre svega, mnogo harizme. Veseli su na bini, a takvu muziku i sviraju, te je i reakcija publike, uglavnom, pozitivna. Njihov zvuk krase, pre svega, interesantni tekstovi, po koja solaža i veseli pank ritam. Za kraj su, na oduševljenje publike, odsvirali Pjevajte nešto ljubavno, sastava Hladno pivoa publika ih je ispratila horski pevajući Atheist hor.

IMG_1060

Posle nešto duže pauze, na binu je izašao Bomber. Ovo je iskusna ekipa koja postoji i nastupa već duži niz godina. Odmah su počeli energično. Posebno bih istakao gitaristu, koji je bio vrlo veseo na sceni. Ni oni nisu mnogo pričali između pesama. Ovo je bend koji je u stanju da sa bine pošalje mnogo jake energije i momentalno pokrene publiku. Ispred bine je bilo mnogo njihovih simpatizera. Ono što mi se nije dopalo je to što vokali gotovo uopšte nisu bili razumljivi. U svakom slučaju su adekvatno zagrejali publiku za zvezde večeri.

IMG_1127

Kada smo se malo izluftirali posle uzavrele atmosfere koju je napravio prethodni bend, na binu su izašli i momci iz Tu ima zvukaPočeli su prepoznatljivim introm i pesmom Svaki takav dan. Od starta su bili prilično energični na bini. Prvo su odsvirali nekoliko pesama sa prvog EP-a, a zatim su prešli na promociju i odsvirali pesme sa novog EP-a, jednu za drugom. Za vreme pesme Filadendroni, na bini im se pridružila i ekipa iz benda Čupavci, pa su je zajedno otpevali. bend je naišao na mnogo podrške u publici, pogotovo ispred bine, gde je i bila velika gužva. Kada su završili s novim pesmama, polako su nastup privodili kraju, pa smo čuli i pesmu Samoća, benda KBO, koja je, opet, odsvirana uz prijatelje na bini. Publika se proređivala vremenom, rekao bih najviše zbog toplote, pošto je u tim momentima bilo poprilično vruće unutra. Za sam kraj nastupa, ponovo smo videli Čupavce, ali i još neke prijatelje benda, na bini, te su svi zajedno odsvirali i otpevali pesmu Mladiću moj. Ovo je bend kod kojeg su najupečatljiviji tekstovi. Kod njih nećete čuti melodične solaže ili virtuozno divljanje po gitarama, ali jasne poruke u smislenim stihovima definitivno dolaze do izražaja, pogotovo kada su u pitanju jednostavni, a opet efektivni muzički aranžmani.

IMG_1158

Ova promocija je više bila u vidu nekog druženja, gde su se maltene svi međusobno poznavali. Bendovi su napravili dobru žurku, a Tu ima zvuka je zablistao, uz vidno uživanje dok su na sceni, svirali nove pesme. Atmosfera je konstatno bila na visokom nivou, a publika vrlo vesela.