Straight Mickey and the Boyz zagrejali Niš

Sva ova prednovogodišnja euforija utiče na mene tako da bih se najradije zatvorio negde i izašao među ljude tek tamo sredinom januara. Ipak, otuđivanje od ljudskog roda sam odložio za neki drugi dan jer su u Feedback-u Straight Mickey and the Boyz svirali svoj tradicionalni prednovogodišnji koncert.

Ono što sam primetio, a što mi nije jasno, je da ovaj bend privlači stariju ekipu u niškom klubu. Feedback je bio ispunjen barem 80 posto ljudima koji gaze četrdesetu, možda nebitan podatak, ali zanimljiv fenomen za bend koji je probio granice naše underground rock scene i svrstao se u mainstream. S obzirom da je Dalek svet iskorišćena za špicu serije koja se emituje na nacionalnoj televiziji, očekivao sam više mlađe populacije. Ako pravite žurku i treba vam DJ mogu da vam preporučim Boška Mijuškovića, basistu u bendu, koji nas je pre svirke animirao muzikom sa kompjutera. Oko pola jedan, jer nisu imali predgrupu ovoga puta, Straight Mickey and the Boyz su se našli na bini Feedback-a. Otvaraju sa Crv, sledi Fantastične misli i odmah kreiraju energiju koja je poznata na njihovim svirkama. Dobro veče Niš, po ko zna koji put u ovom klubu – pozdravlja Boško sve prisutne. Posle sledeće pesme, Ne osećam se dobro, moglo je da se desi da koncert bude završen ili da Danilo Luković, bubnjar, svira ostale pesme bez doboša. Na sreću do ovoga nije došlo, drugi doboš je za kratko vreme postavljen i onda nastavljaju da podižu atmosferu sa pesmom Lakši. Kao što su i obećali, čuli smo i nekoliko novih pesama. Prva nosi naziv Ne, a počinje stihom Moje srce prazno je, jedna divlja pesma u pravom Straight Mickey stilu. Na novu pesmu nadovezuju Kada koju pevaju sa publikom, a onda i Haos radi. Siguran i Ako nemaš snažnu volju su ostavljene za pred kraj koncerta da dodatno oznoje prisutne, a na samom kraju, pesma koju baš svi znaju Dalek svet.

Posle nekih sedamdeset minuta provedenih na bini Feedback-a momci su se zahvalili publici u Nišu. Žurka je ipak nastavljena sa Boškom na mestu DJ-a. Možda je to samo lični doživljaj, ali moram da priznam da mi je njihov prednovogodišnji koncert za doček 2018. godine ipak bio bolji, što naravno ne znači da je ovaj bio loš.

straightm