Six Pack promovisao singl u Atom Akademiji

Dugoočekivani koncert benda Six pack je konačno održan u Beogradu. Verujem da su ih svi željno iščekivali, s obzirom na to da su, ako se ne varam, poslednji put u ovom gradu nastupili na Beer Gardenu 2016. godine.

Kao predgrupa, na binu je prvo izašao obrenovački bend U zmajevom gnezdu. Od početka svog nastupa publici su slali jaku energiju, a odgovor na to je bila šutka već za vreme prve pesme. Bend zvuči vrlo usvirano i veoma iskusno, što na kraju krajeva i jesu, pošto postoje već 10 godina. Sviraju pank i rekao bih oldschool pank, koji je bio aktuelan osamdesetih i devedesetih – distorzija, glasan bas i mnogo teksta izvikano u mikrofon. Iz pesme u pesmu i bend i publika su bili sve opušteniji. U par navrata smo mogli čuti poneki falš u pevanju, ali ništa preterano primetno. Ono što mi se nije dopalo je sama reakcija publike. Nisu adekvatno ispoštovali bend, kako bi se to očekivalo na jednoj ovakvoj pank svirci. Mnogo ljudi je bilo statično, šutke su bile retke i kratke. Rekao bih da je atmosfera tokom njihovog nastupa rasla do jednog momenta i onda je počela da opada, a publika kao da je jedva čekala kraj njihovog nastupa. Daleko od toga da su oni bili loši, samo mi se čini da ta muzika ne radi masu toliko. Kroz svoj nastup su svirali i neke obrade, koje meni lično nisu poznate. Iako je nastup bio, u jednu ruku, jednoličan, opet je atmosfera bila dovoljno zagrejana i sve je bilo spremno za zvezde večeri.

IMG_2973

Posle iznenađujuće kratke pauze, sa svirkom je krenuo možda i najpoznatiji domaći pank rok bend – Six Pack. Od samog početka atmosfera je bila na visokom nivou. Šutke su bile veće, a publika je u glas pevala gotovo svaku pesmu. Šta više, rekao bih da se Atom, u krajnju ruku, orio. Kroz čitav nastup, neko je u publici bio u crowd surfingu. Ovom prilikom smo čuli i njihovu najnoviju pesmu, prvi put koncertno odsviranu Ubica moga sna, a čija je promocija i bila poenta koncerta u ovako malom prostoru. Bend je pre svirke najavio da će odsvirati neke pesme koje nisu pre koncertno izvođene, ali pošto je meni ovo prvi put da slušam Six Pack uživo, ne bih znao da vam kažem koje su pesme u pitanju. Čuli smo pesme sa svakog albuma, ali posebna reakcija publike je bila za vreme pesme 2 minuta straha, koju je maltene celu, bez Mikija, otpevala.  Čuli smo i neizostavne hitove poput Fabrička greška, Srebrni letač, Nekako najviše me boliš ti. Za vreme svake od tih pesama videli smo šutke, a posle njih su dobijali velike aplauze i ovacije. Poslednja pesma koju su odsvirali je bila pesma koja je bila tražena nekoliko puta od strane publike – Poslednja kap. Posle nje je publika tražila bis, koji je i dobila. Miki je tom prilikom pohvalio publiku, ali i pozdravio državni vrh, te su odsvirali pesmu Bože čuvaj premijera. Pred kraj koncerta odsvirali su pesmu Karma Chameleon, koja po mom mišljenju, a verujem i mišljenju publike u Аtomu, zvuči mnogo bolje u ovoj verziji.

IMG_3136

Ovo je bio jedan od najdražih koncerata na kom sam bio, s obzirom na to da je Six Pack jedan od bendova koji je mnogo uticao na moj muzički pravac. Pošto mi je ovo prvi put da ih uživo slušam, mogu slobodno da kažem da mi se dečački san ostvario. Ono što me je iznenadilo je to što Atom nije bio rasprodat. Pošto se radi o malom prostoru, pretpostavio sam da će biti dupke pun i da će biti otimačina za ulaznice. Međutim, dosta ulaznica je bilo dostupno na ulazu u klub, što me je  pomalo razočaralo. Ovo je takođe prvi put da pišem izveštaj sa klupske svirke van Novog Sada, pa sam očekivao da će publika biti nešto drugačija. To nije bio slučaj, čak uopšte nisam imao osećaj da sam u Beogradu u tom trenutku. Bilo kako bilo, iskusni pankeri su napravili odličnu svirku i mogu biti zadovoljni publikom koji imaju u Beogradu.