RođendanSKA svirka u Garaži

Sinoć smo slavili pola decenije Skadrillinog postojanja. Pola decenije, ej! Pored rođendanske žurke, to je bio i Skadrillin prvi samostalni koncert. Ko je stigao na vreme da spremi sitno, mogao je i da kupi bedž sa Skadrillinim logom. Tramvajske šine duž Garaže su sinoć vibrirale u ritmu njihovih pesama. Moguće je čak da smo izazvali i neki tektonski poremećaj od dvosatnog đuskanja.

Zbog zdravstvenih problema milog nam gitariste, Skadrilla je bila u nešto izmenjenom sastavu. Međutim, preko noći su uspeli da nađu novog gitaristu koji je uskočio u nekolicinu pesama i sjajno se uklopio. Pajo, nisu te zamenili, ne brini. Iako se novi povremeni – privremeni gitarista Petar dokazao kako treba, nezamenljiv si. Pored zdravstvenih problema, i oni tehnički su pokušali da poremete plan đuskanja i sviranja. Umesto trideset pesama koje je trebalo da odsviraju, Skadrilla je uspela da izvede dvadesetak. Na repertoaru je trebalo da budu sve pesme koje su ikad napisali, obradili i odsvirali za ovih pet godina, ali desiše se tehnički problemi koje smo prevazišli uz zajedničko skandiranje ozdravi, Pajo!

Bilo kako bilo, Skadrilla definitivno ima najtvrdoglaviju publiku ikada. Nismo im tako lako dali da odu bez bisa. Ubrzo su opet odsvirali Ja sjećam se i GSP.  Kao šlag na ovoj rođendanskoj ska torti, na binu je izašla maestralna Ana Mrkobrada, violinistkinja benda Scordisci. Odsvirala je svega tri pesme sa Skadrillom, ali je odala utisak kao da je u bendu od samog početka.

IMG_8402

Uprkos svim nedaćama i problemima, proveli smo se vrhunski. Da ste nam živi i zdravi momci, pa da na sledećem rođendanu đuskamo tri sata u punom sastavu i, nadamo se, uz neke nove pesme.