Prekidi stvarnosti, ponovo

Na previše sam koncerata Kanda kodže i Nebojše išla, ali nikada u Novi Sad, van Koncerta godine. Već sam bila na proslavi 25 godina postojanja benda u Beogradu, pa zašto ne bih otišla istim povodom u drugi grad? Ovo se može zabeležiti kao jedan od retkih koncerata na koji sam došla čak i prilično ranije. Pa, bolje da nisam, jer su me noge već bolele, a koncert nije ni počeo.

Desetak minuta pre jedanaest sati, muzika se utišala, svetla na su prestala da igraju i bend je izašao na binu. Klub se do početka koncerta kompletno popunio, te sam očekivala odličnu žurku, ali sam zaboravila da sam se vratila među Vojvođane. Čudna je novosadska publika. I sama sam Vojvođanka, bila sam i u drugim vojvođanskim gradovima na koncertima, ali nigde publika nije toliko letargična kao u Novom Sadu. U pitanju je kulturno veoma osvešćena publika, ali mi na većini koncerata nekako nikada nema dovoljno energične povratne reakcije.

41

Prvu veću reakciju publike, u vidu horskog pevanja, zapazila sam tek nekoliko pesama nakon početka koncerta i to tokom pesme Sve je stalo u rokenrol. Nakon toga se atmosfera popela na malo viši nivo, ali mi i dalje nije bilo dovoljno energično. To nikako ne znači da je publika bila loša, samo je, barem meni, doživljaj koncerta daleko bolji kada tokom onog energičnog dela pesme Najsvetliji dan publika toliko igra i skače da kasnije ne može da dođe do daha.

Što se samog benda tiče, dalo se primetiti da uživaju u koncertu. Kompletna atmosfera u Fabrici bila je opuštena, gotovo prijateljska. Oliver je naglašavao da ne sme da se napije i održao je obećanje. Donekle. Kao i uvek, između pesama je držao monloge. i na ovoj proslavi je, kao i na prošloj pozvao Roberta iz Generacije bez budućnosti kako bi otpevali Štastopoj’o. Falio je samo Kojot.

07

Na moje oduševljenje, bend je iz naftalina izvukao pesme Priroda i Ahead there, koja će mi zauvek biti omiljena pesma KKN-a i uvek mi je puno srce kad je čujem uživo jer se to dešava jako retko. Bend je odsvirao i dve nove pesme, Prekidi ponovo i Jamajka, kojom su završili sinoćnji koncert.

Uvek je zadovoljstvo otići na koncert ovog benda i pustiti da ti zvuk nosi telo, dušu i misli u nepoznato.