Održan VII Festival epske fantastike

U nedelju, 2. oktobra, sa početkom u 14 časova otvoren je VII Festival epske fantastike u organizaciji udrženja Mač i Magija. Konvencija se održavala u gornjem delu Doma Omladine Beograda.

img_6992-copy

Program se sastojao od pet tribina. Na istim su bila predstavljana nova dela naših autora fanstastike sa velikim brojem gostiju, a takođe su održana i predavanja o starosedeocima epske fantastike. Prva tribina, nažalost i jedina koju sam uspela da ispratim, bilo je predavanjе Marka Miranovića o piscima i njihovim delima. Autor tribine želeo je skrenuti pažnju na druge pisce fanstatiske. Osim Tolkina i Martina, tu su drugi ljudi vredni čitanja. Jedan od takvih autora je Robin Hob i njeno najpoznatije delo Krv kraljeva. Predavanje je bilo izuzetno dobro i održavalo pažnju slušaocima. Ostale tribine su bile promocije knjiga, priča o GOT-u, predstavljanje nove izdavačke kuće i predstavljanje naših autora fanstastike.

img_7034-copy

Prostor između sala bio je izložbeni deo. Mogli ste pazariti Hari Poter satove, piksle sa slikama poznatih igrica ili nakit sa motivima slovenske nam mitologije. Ogrlice su rađene po ugledu na motive iz GOT-a, LOR-a pa čak je bilo i Deadpool-a i Alan Forda. A i mogla se videti čudnovata biljka ili Žderka Mesodžerka! Cene su bile pristupačne.

img_6944-copy

U klubu DOB-a su svi zainteresovani mogli igrati društvene igre. Na štandovima C22 i D20 su se mogle igrati igre The Lord of the Rings Risk i Dungeons and Dragons board game. Ljubazni momci su pokazivali svakom čoveku koji bi prišao kako se igra, dali letak i jednu kartu iz igre. Nije bilo minuta da oni nisu imali nekoga kome pokazuju čari svojih igra.

img_6955-copy

Za kraj festivala su dodeljene nagrade za kosplej takmičenja. Među nama su hodali vitezovi sa mačevima od izolir trake kao i likovi iz GOT-a. Doživljaj je bio sjajan.

img_7065-copy

Za 200 dinara koje date za kartu, dobijete prolaz u drugu dimenziju samo penjanjem uz stepenice.