Neprijatelj prelazi zeku, Rašpa i Retorika u Bazi

Pank rok bend Neprijatelj prelazi zeku, koji iza sebe ima dva zvanična izdanja i već pozamašan broj uspešnih širom regiona, nastupiće u klubu Baza u subotu, 3. februara. Ovo je drugi deo njihove turneje, kojom promovišu album S’ naše strane ulice, objavljen za Nocturne Media. Ovog puta, kao podrška nastupiće dva benda, Rašpa i Retorika.

Rašpa je bend koji dolazi iz Zagreba. Sviraju pank rok, a to su pretežno obrade pesama drugih velikih izvođača kao što su Ramones, Stooges, Motorhead, Nashville Pussy, i drugi. Okupili su se 2013. godine, a prvi EP, pod nazivom Rupe u sjećanju, objavili su 2015. godine. Godine 2017. godine objavili su poslednji EP, pod nazivom Puna šaka brade.

Retorika je mlad pank rok bend iz Novog Sada, oformljen 2016. godine. Za sebe kažu da su mladi, veseli i pomalo romantični pankeri. Do skoro su bili poznati pod imenom Genije na delu, ali, zbog određenih promena u postavi, bend je rešio da promeni ime i krene ispočetka. Uglavnom sviraju autorske stvari.

Početak koncerta zakazan je za 21 čas, a ulaznice ćete moći da nabavite na ulazu u klub po ceni od 200 dinara.

IMG_2638 (Copy)

 

Prethodni tekstVizelj proslavlja peti rođendan u Elektropioniru
Naredni tekstFall Out Boy – Mania (2018)
Moje ime je Bojana Prašović. Odrasla sam u Beogradu, gde živim i radim i danas. Moja pasija je slušanje alternativne muzike, sa akcentom na ekstremnom metalu. Kako sam odrasla u kućnoj atmosferi gde se nije ni slušalo ništa drugo, sem dobre muzike (mama je klan Maiden, dok je ćale više klan Priest, a Metallica im je, pored mnoštva drugih bendova, zajednička ljubav), pa onda možete zaključiti zašto i kako sam počela da slušam metal. Postala sam deo ovog finog tima, jer od malena gajim ljubav prema muzici, iako nikada nisam imala afiniteta da zapravo naučim da sviram neki instrument i tako doprinesem muzičkoj zajednici. Stoga sam zaključila da je izgleda jedini način da pišem o istoj. Od fakulteta sam završila Filološki, smer Skandinavistika (glavni jezik- norveški). Većina mojih omiljenih bendova potiče iz Skandinavije, te to i nije mnogo čudno. Moji izveštaji su uglavnom bazirani na ekstremnijem i mračnijem muzičkom ukusu, te slabo od mene možete očekivati izveštaje sa, recimo, punk ili reggae događaja. Kako mi nažalost obaveze ne dozvoljavaju drugačije, uglavnom sam PRISutna samo na beogradskim svirkama i događajima.