MetalDays 2018, dan treći: Nastavak ekstremnog ludila

Nastavljamo sa trećim danom ovogodišnjeg Metal Days-a, a festival uopšte nema u planu da uspori, kao i bendovi koji izlaze na scenu.

Tačno u 18 časova i 25 minuta, old school death metal je osvojio Tolmin. Gruesome, bend iz SAD-a, je prvi bend koji smo posetili i nismo se pokajali zbog toga. Prva numera Dimensions Of Horror je pokrenula masu od starta, prvi circle pit-ovi su podigli prašinu, a Matt Harvey samo uzvikao Is old school metal still alive? Očigledno je bilo da jeste. Nastavili su razvaljivanje set listom ispunjenom materijalom sa novog albuma Twisted Prayers. Klanje se nastavljalo i tokom pesama sa starih albuma poput Seven Doors i Savage Land, a svirku su završili kultnom numerom legendarnog death metal benda Death koja nosi naziv Pull the Plug, na kojoj je sve eksplodiralo. Ostali smo na istoj bini i čekali bend Schammasch Loudness. To je bio sledeći akt koji je svirao na glavnoj bini – Lemmy stage. Japanski old school heavy metal bend je izašao pred skroman broj ljudi, a odmah potom su isporucili svoje riffove vernim fanovima koji su iščekivali ovaj bend. Set lista je bila ispunjena starim i novim pesmama, ali videlo se da je publika čekala samo stare hitove poput Crazy Night, Like Hell i Mirror. U svakom slučaju, u pitanju je odličan bend za headbang i dobar provod. Posle pauze, trčali smo opet do glavne bine da odgledamo Soulfly. Nije bilo greške, Max i ekipa su isporucili ono zašto su zaslužili da budu headlineri trećeg dana festivala. Odsvirali su dosta starih hitova, od Prophesy, Back to the Primitive do Blood, Fire, War, Hate, a Max je najavio i svoj novi album Ritual koji se isto našao na set listi. Čudno, nisu odsvirali nijedan hit Sepulture, ali nije bilo ni bilo potrebno, energija je bila isporučena, a publika zadovoljna.

img_1490-copy

Poslednji bend na glavnoj bini je bio Kataklysm, sada je već bio prepun stage, a bend je konstantno naređivao ljudima da ne prestanu sa circle pit-ovima koji su bili ogromni. Narcisist, Ambasador of Pain su bile numere na koje je publika sjajno reagovala, a set lista nije bila potpuna bez njihovog hita As i Slither. Svirku su završili simpatičnom najavom. Maurizio Iacono je izveo svoju suprugu na binu i ponosno izjavio da čekaju dete, to jest da gradi metal armiju. Idemo dalje, Belphegor je bio poslednji bend večeri i nastupio je tačno u pola jedan posle ponoći. Brzo, agresivno i bez pardona, black metalci su razvalili punom snagom po kojoj su i poznati. Set lista je bila spremna da publiku ne tera na spavanje, provozali su od Hells Ambasador, pa do Gas Mask Terror. Svakako, posle ovog nastupa bilo je potrebno da se bina osvešta.

To bi bilo to, sreda je bila prepuna agresivnih bendova, a četvrtak se najviše čeka zbog najvećeg hedlajnera festivala, benda Judas Priest, koji ce nastupiti tacno u 23 časa na glavnoj bini, a mi smo do tada krenuli na spavanje da skupljamo snagu za još dva snažna dana Metal Days festivala.