Krvavo veče u DOB-u

U Klubu Doma omladine je sinoć bila black metal manifestacija, koju svaki ljubitelj ekstremnog zvuka nikako nije smeo propustiti. Na njoj su se našli i distroi, na kojima se prodavalo sve od ploča do bedževa bendova koji su nastupali.

Počelo je sa gustim belim dimom i žuto-zelenim svetlom koje je prodiralo kroz njega. Svetlo je brzo dobilo crvenu boju i magla je počela da se podiže. Kolac je bio prvi, otvorivši ovo mračno veče. Bez tehničkih problema, sa odličnim odnosom prema publici i probadajuće brzim pesmama uspeli su da održe nastup za pamćenje. Zatvorili su svoj nastup pesmom Nikad Krst, koju je pored benda publika glasno pevala.

img_6854-copy

Nakon njih, opet magla, zeleno-žuto svetlo i čekanje. U trenutku se na binu penju Morte Incandescente i svetlo se menja u crveno. Članovi ove portugalske grupe su nosili dobro poznati corpsepaint, način farbanja lica koji se nalazi većinom kod muzičara koji su deo black metal scene. Otvorili su svoj nastup pesmom Diz Não á Vida, koja ujedno otvara i njihov novi album …O Mundo Morreu! Nastup je bio odličan, nerazumevanje jezika nije predstavljao nikakav problem i odziv publike je bio solidan.

img_6885-copy

Svetlo se vraća na zeleno-žuto, magla se spustila. Već se javlja neka rutina sto se toga tiče. Magla menja boju u već dobro poznatu crvenu i na binu se penju Kill. Poput Morte Incandescente-a, članovi grupe Kill su takodje nosili corpsepaint.  Odgovor publike je bio najbolji tokom njihovog nastupa. Starija ekipa pozadi, mlađa napred, kako to već obično biva. Otvorili su svoj nastup pesmom Wormwood Descends, uz koju je publika poludela. Ostavili su odličan utisak na publiku, a posle njihovog nastupa je retko ko bio ravnodušan. Kako je izgledala atmosfera za vreme pomenute pesme, možete pogledati na našem YouTube kanalu.