Kalifornijski stoneri House of Broken Promises nastupili u Elektropioniru

Za ljubitelje tvrdog zvuka sinoć je, u Cetinjskoj 15, održano zanimljivo veče. Američki stoner hardrock  sastav – House of Broken Promises je nastupio u Elektropioniru.

Lokalnu podršku stonerima iz Kalifornije pružila je beogradska heavy blues/hard’n’roll ekipa – Last Thrill. Bend je prošle godine izdao EP prvenac  Animals do Not Pollute Their Environment, and So We Ask You Please Do Behave Like Animals #1, na čijoj promociji i dalje rade. Svoj nastup su počeli na vreme. Pošto je bio ponedeljak, nisu imali priliku da nastupaju pred velikim brojem ljudi. Šteta po one koji nisu došli, jer ne znaju šta su propustili. Zadovoljavajuće je videti muzičare koji se, bez obzira na to da li sviraju pred pet ili stotinu i pet osoba, maksimalno posvete tome da se publika lepo provede.

Ubrzo nakon završetka nastupa Last Thrill-a, na binu su se popeli likovi koji vas svojom pojavom mogu prebaciti u neki od američkih filmova o rokenrolu. Za one koji ne znaju, House of Broken Promises je bend koji je pre 12 godina proizišao iz supergrupe Unida u kojoj su bili John Garcia (Kyuss) kao i Paul Gray (Slipknot). Veoma energičan i druželjubiv trio, održao je jednočasovni mini-koncert za pamćenje. Komunikacija sa publikom na zavidnom nivou, muzika koja nikoga u klubu nije ostavila ravnodušnim i solaže u kojima se čuje da muzičari uživaju u svom delu, su samo neki od razloga zbog čega bih opet volela da slušam ovaj bend uživo. Publika je dokazala da kada takva atmosfera dopre do njihovog srca, ovacije malobrojnih koje pružaju podršku izvođačima tokom nastupa se čuju glasnije nego iz 50.000 grla na koncertu neke folk dive.

Na kraju, sve pohvale organizatoru, koji nije poput nekih otkazao show kada je prodao manje karata, već je profesionalno obavio posao i pored slabe posećenosti ispoštovao i nas novinare.