Hills Up festival, Zlatibor – treći dan

Poslednjeg programskog dana ovogodišnjeg izdanja Hills Up festivala publika je na Main Stage-u mogla da uživa u nastupima četiri stilski i stažno gledano, različita sastava. Prvi izvođač, u odnosu na prethodna dva dana, nije bio u klasi demo, niti u procesu krčenja puta. Naprotiv. Niški Kerber otpočeo je svoj nastup na Zlatiboru u 21 čas i 15 minuta. Iako to nije učestali slučaj, sinoć je bend već i na samom početku imao i više no pristojan broj posetilaca. Svirali su najpoznatije numere iz svoje karijere, poput Hajde da se volimo, Mama, tata, Na raskršću, Nebo je malo za sve…, te nisam poneo nikakve značajnije niti inspirativnije impresije. Bend je priredio veoma dobru svirku, a publika je bila dakako raspoložena da već na samom početku festivalskog finala na Main-u pruži adekvatnu reakciju bendu, horski pevajući stihove pesama.

IMG_0755

Nakon Kerbera, usledilo je vreme za početak nastupa čuvenih Goblina. Razigrani Golub i ekipa stupili su na scenu oko 22 časa i 30 minuta. Od prvog koraka, pa sve do poslednjeg, neumorno su sa scene isporučivali velike količine energije, koja je vozila prisutne posetioce sve do samog kraja. Nizale su se numere poput Deca iz komšiluka, Cipjonka, LSD se vraća kući, U magnovenju, Splet okolnosti itd. Koncert pank benda ovog kalibra ni na koji način nije mogao da prođe bez prisustva šutki, ovacija i horskih pevanja. Ovaj sastav vazda je na sceni pozitivan i harizmatičan, te beše pravi užitak gledati ih, a u poslednjem delu koncerta, Golubov silazak među publiku svedoči preko potrebnoj uzajamnosti na relaciji bend-publika, sa kojom Goblini nikada nisu ni imali poteškoća. Ono što je najzanimljivije jeste da su Goblini bili jedini izvođač koji je bio pozvan na bis, te je dobio priliku da odsvira još tri pesme. Nastup je, naravno, morao biti okončan numerom Za Lorenu. Koncert je bio odličan, a energija i atmosfera, kao posledica istog, još bolje.

IMG_1256

Nakon energetske eksplozije, prouzrokovane Goblinima, u ponoć i 30 minuta sastav Đura i mornari otpočeo je svoj nastup. Iako mi je, isprva, bilo potpuno nejasno zašto se ovaj sastav našao u programskoj koncepciji, tokom nastupa sam svakako stekao jasniju perspektivu takve ideje. Iako je veliki deo publike napustio prostor Main Stage-a, sasvim pristojan broj ljudi ostao je i itekako uživao u muzici ovog sastava. Na mene nisu ostavili Bog zna kakav utisak, premda je jučerašnji scenario svedočio suprotnom. Prisutni su neumorno plesali i pevali tekstove pesama, te je nastup ovog sastava dakako protekao veoma uspešno. Nastup je takođe upamćen i kao najduži tokom poslednje festivalske večeri.

IMG_1337

Dolazimo do poslednjeg izvođača ovogodišnjeg izdanja veoma perspektivnog Hills Up festivala. Negotinski pank rokeri Hurleur svoj nastup su otpočeli tek oko 1 čas i 30 minuta iza ponoći. Publika je po završetku pretposlednjeg izvođača rapidno počela da napušta prostor Main Stage-a, te je, shodno tome, Hurleur pred sobom imao brojku od šezdesetak prisutnih posetilaca. Elem, sastav se prisutnima predstavio numerama sa debija Ja!, a takođe je odsvirana i nova numera, koja nosi naziv Sam, koja je ekranizovana, a publikacija iste očekuje se uskoro. Iako pred sobom nisu imali zavidan broj duša, grupa je priredila dobar nastup. Ipak, publika je, makar u određenim trenucima nastupa, zdušno podržala bend. Svirka je bila veoma dobra, premda smatram da bi izvesna doza malo uverljivijeg scenskog nastupa abnormalno unapredila celokupni dojam o ovom bendu. U mom načelu, momci su dakako pozitivno predstavili svoje stvaralaštvo, suvereno braneći ga sviranjem uživo.

IMG_1558

Time dolazimo do kraja petog izdanja Hills Up festivala na zlatiborskom Tić polju. Kako rekoh u izveštaju prvog festivalskog dana, progres ovog festival iz godine u godinu veoma je intenzivan. Budući da je redakcija PRIS portala imala priliku da poseti i prošlogodišnje izdanje, moram da kažem da je ovogodišnje u svakom smislu nadmašilo prethodnika. Ne preostaje nam ništa drugo, osim da se javno zahvalimo organizatorima festivala na izuzetnom gostoprimstvu i sjajnoj profesionalnoj saradnji, te da im poželimo još uspešnija festivalska izdanja!

Prethodni tekstHills Up, dan treći @ Zlatibor, 11.8.2018.
Naredni tekstHeart Rock Fest @ Gradski stadion Vrbas, 11.8.2018.
Zdravo. Moje ime je Milan Mazinjanin. Dvadesetogodišnjak. Inđijac u Novom Sadu i Novosađanin u Inđiji. Student srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u gorespomenutom gradu (čitaj: Inđija nije grad). Multimedijalni delotvornik. Novinar PRIS portala, (delimično) od njegovog postanka, što, u ovom trenutku, broji tri godine, ili više, u zavisnosti od toga u kom trenutku ti, čitaoče, budeš konzumirao ove redove. U tom slučaju, revidiraj i moju starost. Dakle, osim Jovana, jedini preživeli član od početka rada našeg portala. Rokenrol kulturom opčinjen od najranijeg perioda postanja. Muzikom se, u (skoro) svim pojavnim oblicima, bavim skoro deceniju. Ovde ću završiti, jer svoju privatnost volim da doživljavam doslovno, a i rekoh dovoljno. U umetnosti sam oduvek bio veoma zahtevan, a u muzici naročito. Ako nema istine, ne zanima me. Imajte to u vidu.