Paul McKenzie (The Real McKenzies): Bez naših fanova mi smo niko i ništa!

Uoči trećeg beogradskog koncerta kanadskog sastava The Real McKenzies, koji će biti održan u Barutani 29. avgusta, u okviru PRIS Stage-a, porazgovarali smo sa osnivačem i frontmenom benda Paul-om McKenzie-m i dobili odgovore na neka zanimljiva pitanja.

PRIS: Da li se sećate vaša prva dva koncerta u Beogradu održana 2005. i 2010. godine? Kakva su vam sećanja na te nastupe i šta očekujete od predstojećeg?

Paul McKenzie: Imali smo sjajne koncerte i sjajajn odziv publike, mislimo da će ovog puta biti još bolje i svi  iz benda jedva čekamo koncert u Beogradu.

PRIS: Da li ste zadovoljni vašim poslednjim albumom?

Paul McKenzie: Na albume gledam kao na svoju decu, sve ih obožavam, ali sledeći će biti najbolji.

PRIS: Kako je došlo do saradnje sa Fat Mike-om?

Paul McKenzie: Video nas je u San Francisku na jednom od naših koncerata i mnogo mu se svidelo naše izvođenje. Tada nam je ponudio ugovor i tako je počela naša saradnja.

PRIS: Zašto ste postavu menjali toliko često?

Paul McKenzie: Ljudi su hteli full time poslove, više vremena sa porodicom, a neki su bili i izbačeni jer jednostavno nemaju svi snage i volje da se bave ovime i da bude istrajni.

PRIS: Kako se usklađujete i snalazite sa gajdašem, pošto je iz Španije, a vi iz Kanade?

Paul McKenzie: Mi smo internacionalni bend i drago nam je što je tako. Naš gajdaš iz Galicije je super talentovan lik, ali ono što je nabitnije za nas je to da je super čovek.

PRIS: Vaša muzika je korišćena za reklamu za pivo. Kako je došlo do toga?

Paul McKenzie: To je bilo užasno. Po zakonu nisi smeo da otvoriš pivo, mogao si samo da ga držis u ruci i da se slikaš i to je bilo veoma teško za nas. Kako to imati pivo u ruci, a ne smeš ni da ga gucneš?

PRIS: 2 od 3 benda koja će se te večeri na bini pojaviti u svojstvu predgrupa gaje sličan žanr kao vi, a jedan od njih čak navodi vas kao jedne od glavnih muzičkih uzora. Da li često imate priliku da delite binu sa fanovima?

Paul McKenzie: Bez naših fanova mi smo niko i ništa, ta činjenica će biti na obostrano zadovoljstvo!

PRIS: Koji su vaši planovi za dalje?

Paul McKenzie: Da sednemo i da iskuliramo uz pivo, završimo našu svetsku turneju koja uključuje Japan, Kanadu i Evropu i da se vratimo kući da završimo album, a vas u Srbiji puno pozdravljam i vidimo se u Barutani 29.

1598-RealMcKenzies_Photo2_Kitt_Woodland